SEGRE

DEPORTES

La selecció es vacuna avui

La Federació aconsegueix que el Govern administri Janssen a tots els que no hagin passat el virus i Pfizer a la resta || Luis Enrique esperarà Busquets

La selecció espanyola va continuar exercitant-se ahir a les instal·lacions de Las Rozas preparant el debut de dilluns vinent.

La selecció espanyola va continuar exercitant-se ahir a les instal·lacions de Las Rozas preparant el debut de dilluns vinent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’embolic amb la vacunació de la selecció espanyola s’ha acabat. Ahir, el ministeri de Sanitat i la Federació van arribar a un acord perquè els jugadors siguin vacunats avui, a partir de les 10.00 hores, per l’exèrcit a La Ciudad del Fútbol de Las Rozas, on estan concentrats.

La ministra de Sanitat, Carolina Darías, va accedir finalment a la petició de Luis Rubiales, president de l’RFEF, que tots els membres de la delegació rebin la pauta completa de vacunació. Per a això se’ls administrarà dos tipus de vacunes, la Pfizer per als jugadors que ja han passat el virus i per a qui han rebut en els seus clubs la primera dosi d’aquesta vacuna, i la resta rebran una monodosi, i l’única vacuna que es dispensa a Espanya amb aquestes característiques és la Janssen.

Sanitat va autoritzar la vacunació amb Janssen perquè els serveis mèdics de la selecció van firmar un document assumint totes les responsabilitats, ja que aquesta vacuna a Espanya no està recomanada per a aquestes franges d’edat.

Les dos últimes PCR del defensa han donat negatiu, per la qual cosa podria tractar-se d’un fals positiu

Segons van reconèixer a Efe fonts de l’RFEF, es va sol·licitar fa dos mesos l’administració de la vacuna en el moment en què Luis Enrique va revelar els noms dels 24 internacionals convocats. La resposta va ser negativa, com va confirmar ahir el seleccionador. “M’hauria agradat, i al president, també que això [la vacunació] s’hagués fet quan s’hauria d’haver fet, que era després de la llista i quan se sabien els jugadors”, va dir en roda de premsa, per afegir: “Des del principi de la concentració hem complert amb tots els protocols establerts, fins i tot més estrictes dels que ens imposa la UEFA. El primer positiu ens va agafar per sorpresa perquè feia set dies en una bombolla que complíem amb tots els protocols. En aquell moment tot s’ensorra, comences a dubtar de moltes coses i ràpidament els serveis mèdics prenen mesures i comencem un protocol encara més exigent.”

Quant a Busquets, que va ser el jugador afectat i que segueix en quarantena, va ser taxatiu: “No el vull esperar: l’esperarem. Estarà a la llista, segur.”

El seleccionador va destacar, d’altra banda, l’ambient a l’equip. “Molt poques vegades he tingut un grup de treball i una comunió tan gran entre staff i jugadors. El que es viu aquí és una cosa molt difícil d’aconseguir, només recordo una cosa així en la meua etapa d’entrenador al filial del Barça”, va dir.

A més, el defensa Diego Llorente podria reincorporar-se en els propers dies a la concentració de la selecció espanyola després que les seues últimes dos proves PCR hagin donat un resultat negatiu, per la qual cosa podria haver estat un cas de “fals positiu”.

tracking