El Llista cau eliminat a quarts davant del Caldes

El Llista cau eliminat a quarts davant del Caldes en un emocionant duel que decideixen les cinc faltes directes i els dos penals fallats pel conjunt de Folguera || Al descans guanyava per un clar 0-3, però el seu rival va remuntar en els tres minuts de la represa

Andreu Tomàs lamenta la decisió arbitral després de cometre falta sobre un contrari.ALBA TARRÉS

El Llista no va poder prolongar el seu camí a la Copa del Rei i ahir va caure eliminat de bon començament al perdre davant del Caldes (5-4) en un intens i maratonià partit de quarts que es va decantar a favor dels del Vallès gràcies a la seua efectivitat, sobretot en bola aturada. Els de Folguera, que van firmar una primera meitat espectacular (0-3), van fallar dos penals i fins cinc faltes directes. A més, que el Caldes empatés el partit en els 3 primers minuts de la segona part va ser un cop dur del qual aixecar-se. El Llista es va ficar de nou en la baralla en el tram final, però li va ser impossible forçar una pròrroga que hauria portat el duel a nivells èpics.

Els lleidatans van dominar els primers compassos, amb Cañellas posant a prova els reflexos de Camps. Uri Vives va enviar una bola al pal als 12 minuts i Cañellas va tornar a tenir una gran ocasió per inaugurar el marcador. El 0-1 per al Llista va arribar als 15’, en un llançament llunyà de Vives que no va poder aturar un Camps tapat per Di Benedetto.

Després d’obrir el lluminós, va seguir el setge llistat sobre la porteria del Caldes i als 18 minuts Jepi Selva va errar una primera falta directa. Vives tampoc va veure porta a la segona, però ell mateix va recollir el rebuig de Camps per marcar el 0-2 a Riazor. Els barcelonins es van recompondre lleugerament, però Martí Serra es va mostrar segur durant la primera meitat. El Llista va colpejar de nou a poc pel descans, en una perfecta definició de Di Benedetto per al 0-3.

La condició de cap de sèrie del Caldes en el torneig semblava haver desaparegut. Els d’Albert Folguera estaven passant per sobre del rival i feia l’efecte que la seguretat en defensa els acabaria donant el pas a les semifinals.

Però l’escàs mig centenar d’espectadors a les grades del pavelló corunyès van assistir a un canvi de papers després del descans. El Caldes només va tardar 7 segons a marcar el primer gol, després que Sergi Miras encertés en un ajustat tir lateral (1-3). Sense gairebé temps de reaccionar, el Llista es va trobar amb el segon dels del Vallès. Miras va aprofitar un penal per establir el 2-3 als 100 segons. L’empat a tres va arribar quan Rovira va convertir una falta directa. Havien passat 3:08 de la segona meitat.

Albert Folguera va aturar el partit i Andreu Tomàs va tenir l’ocasió de marcar, però va fallar una nova falta directa. Tampoc no va encertar Rovira per al Caldes després d’una blava a Di Benedetto i Sergi Folguera tampoc no va tenir sort en el quart intent. Qui sí que va poder marcar va ser Roger Acsensi, amb el quart gol dels barcelonins, que havien aconseguit remuntar (4-3). Poc després va arribar el cinquè per al Caldes, arran d’una gran definició d’Álvaro Giménez.

Després del 5-3 va arribar a la fi la reacció lleidatana, però ahir les jugades a bola aturada van ser un malson. Andreu Tomàs va errar un penal a 11 minuts del final i Uri Vives tampoc no va tenir punteria poc després. Martí Serra va donar opcions al Llista a 6 minuts del final aturant un penal a Miras, però Di Benedetto es va unir a la llista d’errors en les faltes directes. El francès sí que va aconseguir donar esperances amb el 5-4 a 4:12 del final amb fort tir lateral. Però tots els intents tardans dels lleidatans de batre de nou Camps van acabar en no res. Els nervis i la precipitació van tancar el duel a favor del favorit Caldes.

“Era una final i a les finals no pots fallar tantes ocasions”

Albert Folguera, tècnic del Llista, va reconèixer que veure’s amb un 3-3 tot just començar la segona meitat, quan al descans el seu equip dominava per 0-3, va ser un cop perquè el Caldes tenia el partit “molt costa amunt. Després ens en hem anat una mica del partit i hem tornat, acabant com el que som, un equip lluitador i treballador. Ho hem intentant, però no ho hem aconseguit”.

L’entrenador va afegir que “això era una final per a nosaltres i a les finals no pots fallar tantes ocasions. Hem estat molt desencertats en les directes i no podem errar set boles aturades. A més, en el tram final hem jugat més amb el cor que amb el cap. Però ens en anem contents amb l’actitud dels jugadors”.

Folguera també es va referir a un arbitratge desconcertant, malgrat que va assenyalar que “no ens podem queixar, però hi ha decisions que han pesat. Hi havia una roja a un jugador per entrar a la pista abans de temps i la taula se n’ha desentès. No hem perdut pels àrbitres, però són coses que cal dir i les diem”.

Entrenament avui a la Corunya per la Europe Cup

El Llista s’exercitarà avui a les 16.00 al Polideportivo Monte Alto de la Corunya malgrat la seua eliminació de la Copa, ja que els lleidatans disputen el dissabte 19 les semifinals de la Europe Cup a Andorra i la intenció de Folguera és seguir amb la programació d’entrenaments. La plantilla no agafarà l’avió de tornada a Barcelona fins diumenge a última hora, en l’últim vol, per la qual cosa l’arribada a Lleida serà la matinada de diumenge a dilluns.

El Liceo serà el rival del Caldes a les semifinals

El Liceo serà el rival del Caldes demà (17.00) en la primera semifinal després que el conjunt amfitrió derrotés el Voltregà (3-2). El Reus-Girona, a les 13.00, i el Barça-Noia (20.45) completaran avui el quadre. A la Copa de la Reina, el Voltregà es va classificar per a semifinals al superar el Sant Cugat (3-1) i s’enfrontarà al Manlleu, que va guanyar el Gijón (6-4). Avui a les 10.30 es juga el Cerdanyola-Las Rozas, mentre que a les 18.00 es disputa el Palau-Bigues i Riells.