SEGRE

DEPORTES

La selecció es vacuna i no registra nous positius

Tercer dia consecutiu en què els tests PCR dels jugadors van sortir negatius

Gerard Moreno, ahir rebent la vacuna a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.

Gerard Moreno, ahir rebent la vacuna a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la selecció espanyola de futbol que disputaran l’Eurocopa a partir d’aquest dilluns van rebre ahir a la Ciudad del Fútbol Las Rozas (Madrid) les seues corresponents dosis de la vacuna contra el coronavirus. Després de diversos dies d’incertesa sobre aquest assumpte i avivat arran del positiu per Covid-19 del centrecampista Sergio Busquets, els internacionals i cos tècnic de la Roja concentrats en la localitat madrilenya van ser vacunats pels membres de la Unitat de Seguretat de l’Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla de Madrid.

Fins a Las Rozas es van desplaçar “una desena de professionals sanitaris, amb graus de tinent, capità i coronel avalats per mitja dotzena d’uniformats (un tinent, dos brigades i tres caporals de l’Exèrcit de Terra) per administrar els vials als futbolistes d’acord amb la iniciativa de col·laboració entre l’RFEF i el Govern” central, va apuntar el portal sefutbol.com.

“És una gran notícia, però espero que no tinguem cap efecte secundari per al partit”, va assenyalar

“Ha anat bé. Hem tingut el privilegi i la sort que ens hagin triat per vacunar-nos i ens ha tocat per la situació que sigui. Hi ha un partit a tres dies, hem d’acceptar-ho i saber de les conseqüències a curt termini que es puguin generar. És una gran notícia, però espero que no tinguem cap efecte secundari per al partit”, va recalcar el centrecampista Thiago Alcántara en la roda de premsa posterior. El jugador del Liverpool no va amagar que el tema de la vacunació era “sensible” i va reconèixer que era “una situació nova” per als internacionals. “Hi havia preguntes i dubtes a nivell personal i calia recollir tota la informació possible. Quan treus una mica aquests dubtes personals, ja entres en temes professionals i sobre la reacció que pugui cada un tenir a curt termini, però a nivell futbolístic diuen que no hi haurà cap problema per a aquest partit”, va remarcar.

El dia d’ahir també va portar la bona notícia de cap positiu per tercer dia consecutiu després dels tests PCR realitzats a la delegació. “Igual com va succeir durant dimecres i dijous, la ronda de proves de PCR efectuades aquest divendres a tots els internacionals de la selecció han ofert un resultat negatiu”, va informar la RFEF.

Diego Llorente es va reincorporar ahir a l’equip després del seu quart negatiu.

A França, per exemple, alguns futbolistes, com ara Mbappé, han pogut vacunar-se per decisió pròpia, mentre que a Polònia la majoria ho ha fet durant la concentració prèvia, igual que Rússia i Bèlgica, malgrat que no tots ho han fet.

Ucraïna pacta mantenir el lema nacionalista Ucraïna va arribar ahir a un acord provisional amb la UEFA que permetrà a la seua selecció vestir durant l’Eurocopa l’uniforme amb el lema nacionalista “Glòria als Herois”, qüestionat per la seua naturalesa “clarament política”. L’associació ucraïnesa (UAF) va aconseguir no només el permís per utilitzar l’uniforme durant el torneig, sinó per vendre lliurement les samarretes. La UEFA inicialment havia donat el vistiplau a l’equipament ucraïnès, però va demanar dijous a la seua federació que eliminés de la samarreta el polèmic lema nacionalista, decisió que va recórrer la UAF.

Escòcia s’agenollarà contra el racisme La selecció escocesa s’unirà a la d’Anglaterra i clavarà el genoll en els prolegòmens del partit de l’Eurocopa que totes dos disputaran el proper 18 de juny. En un comunicat, Steve Clarke, seleccionador d’Escòcia, i Andy Robertson, el capità, van anunciar la mesura, habitual en els partits de la Premier League i de la selecció anglesa. “Tothom, jugadors, aficionats, equips, clubs, federacions i governs, haurien de fer més. Calen accions que signifiquin alguna cosa si es vol un canvi”, va dir Robertson.

La Bèlgica de Robert Martínez debuta avui Les seleccions de Bèlgica i Rússia comencen avui (21.00/Telecinco) la seua etapa a l’Euro 2020 amb un duel en el qual els belgues serien favorits però, jugant a Sant Petersburg, els russos intentaran que els punts es quedin a casa i treure profit de les importants baixes que té l’equip dirigit per Robert Martínez. El tècnic balaguerí no podrà comptar amb una de les seues estrelles, Kevin de Bruyne, que s’ha quedat a Bèlgica per recuperar-se i pensant a estar contra Dinamarca.

En la jornada d’avui es disputen dos partits més. País de Gal·les i Suïssa intentaran consolidar la seua candidatura de discutir el favoritisme a Itàlia dins del Grup A amb un interessant duel que obrirà la jornada (15.00 hores/Cuatro) a l’Estadi Olímpic de Bakú.

Després, al Parken Stadium de Copenhaguen (18.00 hores/Cuatro), Dinamarca, retornada al gran torneig continental després de perdre-se’l fa cinc anys, mirarà d’arrancar amb força amb una victòria davant de la debutant Finlàndia..

La UEFA va descartar vacunar tots els equips La UEFA va contemplar la possibilitat d’oferir la vacunació a totes les seleccions que participaran a l’Eurocopa, però la va descartar davant de la diferent situació sanitària en cadascun dels països i la prioritat en tots de vacunar primer els grups de població de risc. Per aquest motiu hi ha seleccions que hi aniran amb part dels seus jugadors vacunats i altres, com Itàlia, Turquia i Espanya, immunitzades.

tracking