SEGRE

DEPORTES

El Mollerussa és campió de Primera Catalana i jugarà el 'play-off' d'ascens a Tercera

L'equip del Pla d'Urgell s'adjudica el títol i la plaça del 'play-off' d'ascens a Tercera, davant d'un Borges que va jugar millor fins al 2-1 || Els locals van sentenciar a la contra

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incògnita va quedar aclarida. En la finalíssima d’aquest grup de la Primera Catalana el Mollerussa es va emportar el títol de campió, amb plaça per al play-off d’ascens a Tercera afegida, davant d’un Borges que va caure amb les botes posades (5-3), en un matx estrany, en el qual els conceptes de poder i voler –que encara que semblin el mateix, no ho són– es van intercanviar de bàndol al llarg d’un trepidant partit, dominat per la calor. Hi va haver passió i color a les grades amb més de mil aficionats.

El Borges, al qual no valia l’empat, va ser superior fins que va arribar el 2-1 –malgrat que amb l’1-1 va començar a esquerdar-se–, que va ser quan el tècnic de les Garrigues es va apropiar d’aquella ordre de Leònides a les Termòpiles: “Ja no podem defensar la nostra porteria. El nostre objectiu és atacar la del nostre rival.” I allà que se’n va anar l’equip amb la defensa menys golejada de la Lliga –tan sols vuit gols encaixats–, per rebre’n cinc a la seua porteria d’una tacada.

Però Cazorla es va mantenir tretze són tretze, no n’hi quedava una altra, i va continuar atacant, més amb el cor que amb el cap, per remuntar el resultat, encara que va aconseguir almenys maquillar-lo, en el tram final, per firmar el 5-3. El Mollerussa, el futbol del qual va ser probablement inferior al del seu rival, va fer, en canvi, gala d’una eficàcia demolidora.

Va tenir més ocasions, sí, però entre els tres pals només va rematar cinc vegades i les cinc van acabar a la xarxa del rival. Davant d’una estadística així, què es pot dir?.

El Borges no es va rendir mai i va poder maquillar el resultat (del 5-1 al 5-3) en la recta final del partit

El Borges va començar jugant més i millor que el rival, encoratjat per una afició en clara minoria respecte a la local, però més sorollosa. Amb un Vives i un Marc Enríquez en estat de gràcia, movien la pilota amb intensitat, provocant pèrdues constants als locals. El mateix Marc Enríquez (12’) va obligar Joan Marc a evitar el gol, en un llançament de falta lateral, enviant la pilota a córner. Van replicar els locals amb una rematada de Soldevila que se’n va anar fora per poc, abans que el central visitant Pelegrí, amb un bon control i dos bons dríblings, inaugurés el marcador (0-1). Els visitants van tenir opció per al 0-2 en un cop de cap de Montoy que es va perdre per poc, abans que el Mollerussa, aprofitant una badada col·lectiva de la defensa del Borges, empatés el matx amb una rematada a porteria buida del seu capità Kiko (1-1). Aturada per refrescar-se els jugadors i el xoc va canviar de cara fins el descans. El Mollerussa va passar a dominar insistentment, encara que les dos millors ocasions van ser visitants a càrrec de Vives (36’) i de Guitart (38’). La primera se’n va anar fora i la segona la va aturar amb seguretat Joan Marc. Després del descans, un altre canvi de guió. El Borges va començar apretant i controlant el joc, però la pilota va arribar amb perill a la seua àrea. Després d’un cop de cap de Jofre (53’) que va sortir fora per poc, va arribar el 2-1, un gol clau en l’esdevenir del duel. Jofre va rematar de cap al travesser (56’), ningú del Borges va anar al rebuig i Putxi va marcar a porteria buida. Cazorla va passar a defensa de tres per capgirar el marcador i el Mollerussa va començar a trobar una autopista cap a l’àrea rival. Després d’una rematada de Marc Enríquez (58’) que va acabar en córner i una altra de Joan Domingo, que Joan Marc va refusar, van arribar nou minuts màgics per al Mollerussa amb tres magistrals contres que van culminar Soldevila (63’), Mateu (71’) i Delgado (72’) per col·locar un inabastable 5-1 al marcador, davant d’un desbordat Borges. Els de les Garrigues van treure l’orgull, en un partit que es travava per moments, i davant d’un ja relaxat equip local van maquillar el resultat amb gols de Pelegrí (79’) i Joan Domingo (92’).

Turull: “Jugar el ‘play-off’ ja és tot un premi”

Josep Maria Turull, tècnic del Mollerussa, després de ser mantejat pels seus jugadors, ruixat amb cava i passar per la dutxa, es va mostrar molt orgullós del seu equip per la victòria i pel títol de campió. “Ha estat un any molt difícil, atípic i en el qual hem sobresortit per convicció i fe. Ara ens queda un play-off davant de l’Ascó, que surt com a favorit, però cal jugar-lo. I per a nosaltres ja és un premi ser allà”. També va elogiar el Borges, del qual va dir que “ha estat un gran rival i ens ha posat les coses molt difícils”.

El capità del Mollerussa ho va dedicar a l’afició

Kiko, el capità del Mollerussa, que amb el seu gol en el primer temps va equilibrar l’inicial del Borges, va declarar després del partit que “ha estat una gran victòria que ens hem anat guanyant pas a pas, en una temporada atípica que ja suposa un gran premi per a nosaltres, tot i que encara ens queda un últim obstacle que intentarem superar”. Sobre el xoc davant del Borges va afirmar que “ha suposat un esforç esgotador, per als dos equips, amb calor i molta pressió. Hem guanyat i és una victòria que dediquem a l’afició”.

Cazorla: “No ens quedava sinó anar amunt”

El vestidor del Borges era un exemple de desolació després del partit, però el tècnic de les Garrigues, Manel Carzola, després de felicitar el Mollerussa per la seua victòria, va explicar que “ha estat un partit estrany en el qual hem estat superiors fins a l’1-1 i també en l’inici del segon temps, però amb el 2-1 hem hagut d’arriscar. No ens en quedava cap altra que anar a l’atac i hem donat moltes facilitats darrere, encara que mai ens hem rendit. Vull donar les gràcies a la nostra afició pel seu total suport”.

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.JORDI ECHEVARRÍA

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.JORDI ECHEVARRÍA

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.

Els jugadors del Borges aplaudeixen els seus aficionats, que no els van deixar sols en un partit decisiu.JORDI ECHEVARRÍA

tracking