SEGRE

CICLISME INSTAL·LACIONS

Renaix el velòdrom de Lleida amb un acord a tres bandes entre Paeria, Club Ciclista i Ekke

La Paeria en cedeix la gestió al Club Ciclista Terres de Lleida i l'Ekke hi aportarà 100.000 € per reformar-lo a canvi d'usar un espai annex com a pàrquing || L'acord a 3 bandes es va segellar ahir

Sobre aquesta pista tan deteriorada han d’entrenar-se els ciclistes lleidatans a l’històric velòdrom.

Sobre aquesta pista tan deteriorada han d’entrenar-se els ciclistes lleidatans a l’històric velòdrom.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria i el Club Ciclista Terres de Lleida van firmar ahir un conveni de col·laboració que suposarà un impuls per al velòdrom de Lleida, que serà reparat i recuperat com a instal·lació esportiva. Culminarà així una antiga reivindicació del club, que ha denunciat infinitat de vegades el pèssim estat del recinte.

L’acord, de quatre anys de durada, “suposarà un punt d’inflexió per al velòdrom, ja que ha de permetre que es duguin a terme les necessàries actuacions de tancament i rehabilitació de l’espai”, va explicar l’alcalde, Miquel Pueyo, que va recordar que es tracta d’una instal·lació emblemàtica i històrica, construïda als anys vint del segle passat per Joventut Republicana de Lleida, mentre era alcalde de la ciutat Humbert Torres.

En virtut d’aquest conveni, la Paeria cedeix la gestió d’aquesta instal·lació municipal al Club Ciclista Terres de Lleida i, en una operació a tres bandes que combina gestió pública i privada, hi intervindrà també el club Ekke, que aportarà 100.000 euros perquè es duguin a terme les reparacions que necessita la instal·lació, inclosa la tanca, a canvi d’utilitzar el terreny que envolta el velòdrom com a pàrquing per als socis d’aquest gimnàs. A partir que es concloguin les millores, només disposaran de clau d’accés el club, per poder entrenar-s’hi, i l’Ekke, perquè hi aparquin els socis. En una primera idea, de moment aparcada, el club va proposar a l’anterior consistori construir un nou velòdrom en un altre lloc, a canvi d’annexionar-se l’espai de l’actual per ampliar les instal·lacions.

Fa anys que el club lleidatà reclama que es repari la instal·lació esportiva, que està molt deteriorada

Ramon Simó va aprofitar la firma per agrair a “totes les persones que han fet possible la culminació d’aquest projecte que feia molt temps que reclamàvem”, va explicar. A més d’agrair a l’alcalde Miquel Pueyo i al regidor d’Esports, Ignasi Amor, també va agrair a l’anterior alcalde, Fèlix Larrossa, “el primer que ens va fer cas”, i a l’exregidor d’Esports Sergio González, “que s’hi va implicar molt”. Simó, a més de lamentar el mal estat de la instal·lació, va denunciar que “el que no pot ser és que passi gent per la pista mentre els ciclistes s’entrenen”.

En relació amb el conveni a tres bandes, Pueyo va afegir que “l’Ekke guanyarà una zona de pàrquing per als socis”, però va destacar que “el club guanya una instal·lació en condicions òptimes. El velòdrom tornarà a ser una instal·lació emblemàtica per a Lleida”. La Paeria també es reserva la possibilitat d’utilitzar el velòdrom per acollir espectacles o activitats culturals, socials o esportives.

Des que es va inaugurar, els anys vint del segle passat, la instal·lació ha viscut tres remodelacions: una als anys vuitanta per acollir un Campionat d’Espanya, una altra als noranta per a una altra activitat i una tercera el 2004, després que Sergi Escobar guanyés dos medalles de bronze als Jocs Olímpics d’Atenes.

Sobre aquesta pista tan deteriorada han d’entrenar-se els ciclistes lleidatans a l’històric velòdrom.

Sobre aquesta pista tan deteriorada han d’entrenar-se els ciclistes lleidatans a l’històric velòdrom.AMADO FORROLLA

tracking