SEGRE

DEPORTES

Inici d'Espanya sense gol

Empata amb Suècia en un partit en el qual no va saber plasmar en el marcador la seua superioritat || Pedri, el més jove a debutar amb la Selecció

El suec Marcus Danielson disputa una pilota davant de Jordi Alba, que està caient a terra.

El suec Marcus Danielson disputa una pilota davant de Jordi Alba, que està caient a terra.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola no va tenir una bona estrena a l’Eurocopa a l’empatar ahir 0-0 amb Suècia, després d’un partit en el qual va oferir la seua millor cara en els primers 45 minuts i en què va semblar que pagava l’esforç a la segona part, contra un rival que malgrat oferir molt poc, va tenir dos clares ocasions per haver provocat un desastre pitjor. El blaugrana Pedri, que va ser titular, es va convertir en el futbolista més jove a debutar amb la selecció espanyola a la fase final d’un gran torneig, al fer-ho amb 18 anys i 201 dies.

D’aquesta manera, el davanter canari, que la temporada passada jugava a Segona, supera el rècord de Miguel Tendillo, que va debutar contra Itàlia a l’Eurocopa 1980 amb 19 anys i 132 dies.

Una altra vegada un debut en una gran cita poc afortunat per a la selecció, que inicia l’assalt continental ja un pèl a remolc, al no ser capaç de plasmar en el lluminós la superioritat que va oferir durant gairebé tot el duel, amb un rival el plantejament del qual va créixer a mida que Espanya afluixava. La tricampiona d’Europa va firmar una òptima primera meitat, en la qual va gaudir de bones ocasions, però va tornar a faltar l’anhelat gol en un escenari que l’últim cop havia presenciat, buit, una exhibició contra Alemanya.

Tanmateix, Suècia, malgrat treure poc el cap, hauria pogut fer més mal amb dos ocasions molt clares d’Isak i, sobretot, de Berg, i a la segona meitat, excepte al final, va viure més còmoda. Va ser una nit particularment negra per a Morata, que ho va fallar tot, fins i tot ocasions molt clares. L’afició va xiular el davanter, que va simbolitzar la impotència de l’equip. El defensa Aymeric Laporte el va defensar després del matx: “Que el xiulin no és nou. No s’ha de dubtar d’un davanter com Álvaro que ha demostrat moltes coses. És veritat que no ha tingut encert però en el pròxim partit igual en posa tres i fa callar tothom”, va dir. 

L’afició va xiular el davanter Morata, que va tenir una desafortunada actuació davant dels suecs

El seleccionador, Luis Enrique, també el va defensar: “Jo he vist que l’han aplaudit. També l’han aplaudit. I em fixo que l’afició l’ha aplaudit. He de potenciar els meus jugadors i Morata és un jugador que fa coses bé en atac i defensa. És veritat que no ha tingut encert, però té personalitat per aguantar-ho i em quedo amb l’altra part de l’afició que l’ha aplaudit”, va incidir. Va lamentar la manca de punteria i va recalcar que l’estat del terreny de joc de l’estadi de La Cartuja no hi va ajudar. “Aquest és el discurs de sempre. Si no fiques gol parlem de si preocupa o no aquest aspecte. Al final intentem generar ocasions i per a això has de fer coses bé.”

El suec Marcus Danielson disputa una pilota davant de Jordi Alba, que està caient a terra.

El suec Marcus Danielson disputa una pilota davant de Jordi Alba, que està caient a terra.EUROPA PRESS

tracking