SEGRE

BÀSQUET SELECCIÓ ESPANYOLA

Irati Etxarri, a la 'bombolla' paral·lela per a l'Eurobasket

La jugadora del Cadí ha estat convocada pels positius de dos seleccionades

Vilaró, Salvadores, Romero, Arrojo, Flores i Etxarri, ahir a la concentració de la selecció espanyola.

Vilaró, Salvadores, Romero, Arrojo, Flores i Etxarri, ahir a la concentració de la selecció espanyola.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ala pivot del Cadí la Seu Irati Etxarri ha estat una de les sis jugadores a les quals el seleccionador espanyol de bàsquet, Lucas Mondelo, ha trucat a última hora per formar part de la bombolla que treballarà de forma paral·lela amb la selecció amb vista a l’Eurobasket, que començarà dijous vinent a València, la mateixa mesura que va posar fa pocs dies Luis Enrique amb la selecció de futbol. La navarresa, que fa poc més d’un mes va renovar el contracte per una temporada més amb el quadre de l’Alt Urgell, es va incorporar aquest diumenge a la disciplina de la selecció amb Laia Flores (Girona), Leticia Romero (València), Ángela Salvadores (València) i les ex del Cadí Andrea Vilaró (Perfumerías Avenida) i Belén Arrrojo (Gernika).

Mondelo ha de decidir abans de demà si inscriu o no Tamara Abalde i Alba Torrens a la llista definitiva de dotze jugadores per al torneig després que les dos donessin positiu per coronavirus divendres passat. Davant de l’aparició de casos de coronavirus en altres concentracions, la Federació Espanyola (FEB) va posar en marxa aquesta iniciativa que també va utilitzar recentment Luis Enrique a l’equip de futbol que disputa l’Eurocopa.

Va seleccionar les jugadores, les va sotmetre a controls i els va enviar un pla de posada al punt física. Després del positiu de Torrens i Abalde, es va decidir que les jugadores s’ajuntessin i es traslladessin a València per si alguna d’elles s’acaba incorporant definitivament a l’equip de dotze que disputarà l’Eurobasket.

Flores i Romero ja van formar part de la primera preselecció de Mondelo però van ser descartades durant aquesta fase de preparació. En el cas d’Irati Etxarri, la navarresa debuta en una concentració de la selecció absoluta, si bé ha estat internacional en totes les categories inferiors i amb grans èxits. Durant l’etapa de formació, l’ala pivot del Cadí la Seu va prendre part en tres Campionats d’Europa, tots a Hongria, en què va aconseguir tres medalles: el bronze amb la U16 el 2014, la plata amb la U18 el 2016 i l’or amb la U20 el 2018, un torneig en el qual va fer una mitjana de 3,7 rebots, llavors sent jugadora de l’Araski, 5 punts, i 1,2 assistències.

tracking