SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça escombra el Madrid i s'endú la Lliga

El Barça escombra el Madrid i s'endú la Lliga número 19 al cap de set anys del darrer títol || Oriola va alçar el trofeu amb Gasol, que ja la va guanyar fa 20 anys

El targarí Pierre Oriola aixeca el trofeu de campió, amb Pau Gasol al costat, que sosté la seua filla Elisabet Gianna.

El targarí Pierre Oriola aixeca el trofeu de campió, amb Pau Gasol al costat, que sosté la seua filla Elisabet Gianna.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça és el nou rei de l’ACB al guanyar la Lliga Endesa set anys després. Ho va fer amb una exhibició de principi a fi (92-73), contra un Reial Madrid que es va veure superat pel vendaval blaugrana des del salt inicial.

La primera temporada de Sarunas Jasikevicius acaba amb un dels partits més complets de l’any. Nikola Mirotic, MVP de la final, va deixar tots els seus fantasmes a casa i va ser imperial (27 punts i 35 de valoració) ben secundat per Nick Calathes (15 punts i 7 assistències).

El Barça va conquerir el doblet, cosa que cap equip no aconseguia des del 2011, i tanca un any fantàstic després de jugar totes les finals possibles i amb l’Eurolliga com a assignatura pendent. És el títol de Lliga número 19 per al Barcelona, que no la conqueria des de la 2013-2014.

El capità, el targarí Pierre Oriola, va ser l’encarregat d’aixecar el trofeu. Ho va fer al costat de Pau Gasol, que tenia en braços la seua filla Elisabet Gianna.

És la primera Lliga blaugrana per a Oriola, que ja en va guanyar una altra amb el València, a més de tres Copes amb el Barcelona. Pau Gasol va rubricar el seu retorn al Barça de forma triomfal guanyant la Lliga davant del Reial Madrid amb la mateixa contundència que fa 20 anys quan va ser l’MVP d’aquella final contra el mateix rival, en el preludi de la seua llegendària carrera a l’NBA.

Va jugar un gran partit amb 11 punts, 6 rebots i 2 assistències, per sumar 19 punts de valoració en 20 minuts. A punt de complir els 41 anys, Gasol ha estat a un nivell superior a l’esperat, en el que podria ser l’últim títol a nivell de clubs després de conquerir dos Lligues (1999 i 2001) amb el Barça i dos anells de l’NBA (2009 i 2010) amb els Lakers.

tracking