SEGRE

MOTOCICLISME VELOCITAT

El pilot de Mollerussa Aleix Ginés, d'onze anys, un altre aprenent de Márquez

El pilot de Mollerussa Aleix Ginés, d'onze anys, seleccionat per córrer les FIM MiniGP World Series || Va començar a l'escola que el seu pare i el de Jorge Lorenzo van muntar fa anys a Albatàrrec

Aleix posa amb la moto que pilota a les FIM MiniGP World Series que van arrancar fa una setmana.

Aleix posa amb la moto que pilota a les FIM MiniGP World Series que van arrancar fa una setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El motociclisme lleidatà té una altra promesa en potència que pretén emular Marc i Àlex Márquez i fer realitat el seu somni: arribar algun dia al gran circ de la velocitat. Es tracta d’Aleix Ginés Corpa, de tan sols onze anys i natural de Mollerussa, que després de brillar a les categories de base de supermotard i promovelocitat ha estat seleccionat per prendre part en les FIM MiniGP World Series, el nou campionat que ha posat en marxa aquest any la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i Dorna Sports, organitzadora del Mundial de MotoGP, per promocionar els nous valors.

Aquesta primera edició, el certamen es dividirà en set seus, concretament a França, Itàlia, Malàisia, Països Baixos, Estats Units, Espanya i Gran Bretanya, que tindran un mínim de quatre proves. Tots els pilots correran amb la mateixa moto, l’Ohvale GP-0 160cc, i el guanyador de cada seu disputarà la Final Mundial coincidint amb el Gran Premi de la Comunitat València de MotoGP a Xest. Els millors també tindran l’opció d’entrar en alguna de les Talent Cup repartides pel món.

Ginés va començar al món de les motos a l’escola que el seu pare, Oriol, va muntar el 2015 a Albatàrrec amb el pare de l’excampió mundial de MotoGP Jorge Lorenzo, Chicho Lorenzo, i que ara regenta en solitari. “Mai li vaig dir que ho provés, va ser ell qui un dia m’ho va demanar, ho va provar i li va agradar”, va assenyalar. L’Aleix, que el 2019 es va endur el títol de la Copa Catalana de supermotard, reconeix que al principi no li agradaven gaire les motos. “Em feien por, però la vaig anar perdent”, apunta. Té clar que vol assemblar-se a Marc Márquez perquè “és valent i surt a córrer sense por”, diu, i assegura que el seu somni “és arribar al Mundial”.

“Perquè és valent i surt a córrer sense por”, diu, i assegura que el seu somni “és arribar al Mundial”

A l’abril va superar unes proves de selecció que es van celebrar al circuit de Tarancón, a Conca. Allà va guanyar una de les tretze places per córrer les FIM MiniGP World Series d’Espanya, que van arrancar la setmana passada al traçat Kotarr de Burgos, on va acabar dotzè després de molts problemes mecànics. La pròxima cita és el 10 i 11 de juliol en el circuit malagueny Kartcenter.

Aleix posa amb la moto que pilota a les FIM MiniGP World Series que van arrancar fa una setmana.

Aleix posa amb la moto que pilota a les FIM MiniGP World Series que van arrancar fa una setmana.

tracking