SEGRE

ESPORTS D?HIVERN ESQUÍ DE MUNTANYA

Un Europeu a Boí Taüll

La Federació Internacional d'Esquí de Muntanya elegeix l'estació lleidatana per celebrar el 2022 la seua prova més important de la temporada vinent || Serà especialitat olímpica a Milà 2026

Esquiadors pugen un pendent a l’estació de Boí Taüll.

Esquiadors pugen un pendent a l’estació de Boí Taüll.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha triat la candidatura de l’estació lleidatana de Boí Taüll per acollir els Campionats d’Europa d’aquesta especialitat, que tindran lloc entre el 8 i l’11 de febrer del 2022. Durant els sis dies que durarà l’Europeu, que serà la prova del calendari internacional d’esquí de muntanya més important de la temporada vinent, es disputaran les proves d’esprint, vertical, individual i relleus.

Boí Taüll compta amb la cota esquiable més alta del Pirineu i amb grans cims que la fan ser idònia per a la pràctica de tota mena d’especialitats esportives relacionades amb la neu i els desnivells.

Tindrà una repercussió internacional a nivell esportiu i turístic amb el conjunt romànic

Falta una foto de Sánchez, Aragonès i Lambán com a símbol d’unitat abans de presentar candidatura

La vicepresidenta del patronat de turisme de la Diputació, Rosa Pujol, va valorar l’elecció de l’estació lleidatana com “un reconeixement molt important a una candidatura en què s’han tingut en compte les característiques tècniques de l’estació. Estem molt contents i és una molt bona notícia per la repercussió internacional”. En aquest sentit, Pujol va dir que “posa en relleu Lleida, el seu territori, la Ribagorça i la mateixa estació de Boí Taüll perquè, a més de la importància que té de cara al sector esportiu per l’esquí, també repercutirà en la part cultural i turística amb el conjunt romànic que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. No oblidem que no només vindran a visitar-nos els mateixos esportistes, sinó també acompanyants i tota la gent que assistirà a aquest gran esdeveniment internacional”.

Per la seua banda, Marta Subirà, presidenta de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), que és l’empresa pública propietària de Boí Taüll, va dir que “des de fa anys l’estació té la ferma voluntat d’apostar per l’esquí de muntanya. En aquest sentit, ofereix quatre itineraris específics i un forfet de temporada exclusiu per als practicants d’aquesta especialitat i vàlid per a totes les estacions de FGC”.

La concessió d’aquesta seu a Boí Taüll arriba en un moment clau per a aquesta especialitat, ja que s’espera que aquest any s’anunciï oficialment la seua inclusió als Jocs Olímpics d’Hivern de Milà 2026 (a l’estació de Cortina d’Ampezzo).

L’esquí de muntanya ja es va incloure al programa dels passats Jocs Olímpics de la Joventut que es van celebrar a Lausana (Suïssa) el 2020. En aquesta competició la representació catalana va aconseguir quatre medalles (un or i tres bronzes) a càrrec de Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Radua.

L’elecció de l’estació ribagorçana per a l’Europeu del 2022 arriba com a conseqüència de la celebració amb èxit de dos edicions dels Campionats d’Espanya (l’últim el gener passat) i diverses proves de la Copa d’Espanya en els últims anys.

Les darreres edicions dels Campionats d’Europa d’esquí de muntanya es van celebrar a les estacions de Nicolosi (Itàlia), Salvan-Les Marécottes (Suïssa), Ordino Arcalís (Andorra) i Pelvoux Vallouise (França).

Nou impuls a Pirineus-Barcelona després de la reunió de Generalitat i COE La candidatura olímpica Pirineus-Barcelona per als Jocs d’Hivern del 2030 ha cobrat un nou impuls després de la reunió que van mantenir aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, al costat dels membres més rellevants de la política esportiva de la Generalitat i del projecte que mirarà d’aconseguir la primera nominació olímpica d’hivern per a l’esport espanyol, segons van informar Mundo Deportivo i La Vanguardia.

tracking