BÀSQUET CAMPIONAT D?ESPANYA DE PRIMERA DIVISIÓ

Derrota contundent del CB Lleida en el seu debut

El Distrito Olímpico, molt superior, tot i que les de Lleida segueixen amb opcions

Neus Canet condueix l’atac del CB Lleida, mentre Judit Boladeres bloqueja Irene Oña.

L’Ekke CB Lleida va obrir ahir la fase d’ascens a la Lliga Femenina 2 amb una contundent derrota davant el Distrito Olímpico de Madrid, un equip que es va mostrar superior i que va acabar sentenciant a l’últim quart (76-50). Malgrat la derrota, l’equip d’Albert Puig manté intactes les opcions d’ascens i avui (20.15) s’enfronta a l’amfitrió Alhaurín de la Torre en el segon duel del grup de classificació.

Les lleidatanes van començar dominant (6-11), però les madrilenyes van capgirar el marcador amb un parcial de 10-0. Tous, autora de 13 punts el primer quart, es va trobar massa sola a l’anotació i el Distrito Olímpico va assolir els 7 punts de marge (21-14).

En el segon acte, el CB Lleida va reaccionar lleugerament, però les madrilenyes, reforçades amb diverses jugadores de categoria superior, van continuar manant i van arribar al descans amb un avantatge de 10 punts (39-29). Va seguir lluitant l’equip de Puig, però amb prou feines va poder reduir el desavantatge, i van entrar a l’últim parcial 9 punts avall (52-43).

Una cistella de Comella va ser l’únic botí del CB Lleida els sis primers minuts d’aquest últim acte, la qual cosa va fer impossible la reacció. El Distrito va anar ampliant la renda i a falta de 3:27 es va posar 20 punts a dalt (68-48).

Amb el duel decidit, les lleidatanes van començar a pensar en el partit d’avui, en el qual intentaran sumar el primer triomf i lluitar per una de les sis places d’ascens..

Puig: “En algunes fases hem perdut la nostra identitat”

Albert Puig, tècnic de l’Ekke CB Lleida, va lamentar la dura derrota davant el Distrito Olímpico, encara que va afirmar que “és complicat competir contra equips que es reforcen només per disputar la fase d’ascens. El nostre rival ha fitxat cinc jugadores de categoria superior només per a aquests encontres i és una cosa que també ens trobarem contra l’Alhaurín. Serà complicat, però nosaltres seguirem lluitant fins a l’últim moment, sense tenir aquesta capacitat de reforçar-nos. Hem de ser fidels a la nostra filosofia”, va afegir. Tanmateix, el tècnic lleidatà va lamentar que “en algunes fases del partit hem perdut la nostra identitat, la nostra manera de jugar a bàsquet, i això no és positiu. Hem de continuar centrades malgrat que el rival sigui molt superior a nosaltres”.