SEGRE

FUTBOL HOMENATGES

L'AEM podria jugar partits de Lliga al Camp d'Esports

La Paeria, que va homenatjar Lluís Cortés, planeja algun acte de futbol femení

Lluís Cortés, al centre, entre els seus pares i Miquel Pueyo i el directiu blaugrana Joan Ramon Ramos.

Lluís Cortés, al centre, entre els seus pares i Miquel Pueyo i el directiu blaugrana Joan Ramon Ramos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria, que va retre homenatge ahir a l’entrenador lleidatà del Barça Lluís Cortés per la històrica temporada de la consecució del triplet (Champions, Lliga i Copa), pensa a organitzar algun esdeveniment de rellevància de futbol femení a la ciutat i una de les idees que s’estudien també és la que l’AEM pugui disputar la temporada vinent alguns partits de Lliga al Camp d’Esports.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va dir que “no puc precisar detalls” durant la recepció a Cortés, però va revelar que té pendent una reunió amb el president de l’AEM Carles Sisteré (estava prevista dimecres i es va haver d’ajornar a causa de força major) en la qual, va assenyalar, “tindrem sobre la taula no només el que ens plantegi l’AEM sinó també totes les recomanacions que ens ha fet Lluís Cortés i penso que la ciutat ha d’adquirir el compromís de celebrar un esdeveniment a l’estadi per posar en relleu l’emergència del futbol femení”. A més, Pueyo va afegir que “ja des d’ara li faig l’encàrrec al regidor d’Esports [Ignasi Amor] i tota la Paeria serà al seu costat perquè l’esport femení forma part de les nostres prioritats en política esportiva en matèria d’equilibri de drets i de salut.

Però no puc precisar més”, va rematar. L’alcalde va felicitar Lluís Cortés i va recordar l’eclosió del futbol femení a Lleida durant els últims anys i els clubs referents, AEM a l’elit i guanyador històric d’una Lliga infantil masculina, i el Pardinyes, el primer a federar un equip femení a Lleida.

Per la seua banda, Lluís Cortés, que va estar acompanyat pels seus pares i Joan Ramon Ramos, coordinador de la comissió esportiva de futbol femení del FC Barcelona, es va mostrar agraït per la recepció “perquè mai s’ha d’oblidar d’on venim”. El balaguerí va dir que “a Lleida vaig passar dinou anys de la meua vida i hi tinc molts amics”, i va recordar els seus inicis com a entrenador de noies a la UE Lleida.

“Ajudava el tècnic Robert Hernández col·locant cons si feia falta i de vegades entrenàvem a tres graus sota zero. I cobrant zero”, va explicar. Sobre la professionalització del futbol femení, va assenyalar: “És un pas molt important per a l’esport i com a societat.”

tracking