SEGRE

ATLETISME OLIMPISME

El 4x400 espanyol, amb Bernat Erta, no obté el bitllet olímpic

Era l'última oportunitat, però el lleidatà ja el va obtenir amb el mixt

Bernat Erta Majó.

Bernat Erta Majó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Bernat Erta no va poder aconseguir ahir en un meeting a l’estadi Vallehermoso de Madrid el bitllet olímpic per a Tòquio formant part del relleu 4x400 masculí. Erta, que va córrer l’última posta, es va veure molt minvat físicament després que dilluns fos vacunat contra la Covid amb la segona dosi i li produís febre durant dos dies. Va fer diverses sessions d’entrenament durant la setmana, però ahir l’exigència de la prova li va passar factura i la marca de l’equip va ser de 3:03.87.

Era l’última oportunitat que tenia el quartet espanyol de classificar-se per a la cita olímpica mitjançant rànquing. Per a això havia de millorar els 3:03.10, que era la marca obtinguda a la Superlliga de Silèsia (Polònia) fa unes setmanes i avançar des de la divuitena posició actual a ficar-se entre les 16 places amb bitllet per als Jocs.

Ja hi ha dotze països classificats i les referències per colar-se entre els 16 privilegiats era millorar la marca de Mèxic (3:02.89) i fins i tot la del Brasil (3:02.84), últim i penúltim classificats per rànquing. Tanmateix, el relleu espanyol, en què van competir, per aquest ordre, Samu García, Manuel Guijarro, Óscar Husillos i Bernat Erta, van acabar amb un temps de 3:03.87, més d’un segon per sobre del temps per poder lluitar per la plaça olímpica.

Com a conseqüència d’aquesta minva física, Bernat Erta no competirà avui al WACT/Europe Silver Meeting Madrid 2021. Allà s’havia d’enfrontar, en un 400 de luxe, amb el plusmarquista mundial i defensor de la corona olímpica, el sud-africà Wayde Van Niekerk, i al subcampió olímpic del 2012, el dominicà Luguelín Santos, entre d’altres.

tracking