SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ ESTATAL

El Força Lleida segueix en LEB Or

El club lleidatà i el Barcelona van confirmar ahir l'anunciada permuta de places amb el filial blaugrana || El Barça cedeix la de Plata al Cornellà i el seu segon equip jugarà a l'EBA

Albert Aliaga, dijous passat durant la presentació de Gerard Encuentra com a entrenador.

Albert Aliaga, dijous passat durant la presentació de Gerard Encuentra com a entrenador.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida jugarà definitivament a la Lliga LEB Or la temporada 2021-2022. El club lleidatà i el FC Barcelona van fer ahir oficial, mitjançant sengles comunicats, la permuta de places entre les dues entitats. En virtut d’aquest acord entre les dues parts, el club blaugrana cedeix al Lleida la plaça del seu filial en LEB Or, categoria a què va ascendir aquesta temporada, mentre que els lleidatans cedeixen el lloc en LEB Plata, a la qual va baixar després de l’últim partit de la campanya que acaben de tancar.

“És un descans i una satisfacció”, explicava ahir Albert Aliaga, president del club lleidatà. “Feia dies que estàvem en converses ben encaminades i aquest divendres ja hem presentat l’acord davant de la Federació Espanyola.” La FEB ha de ratificar ara l’acord assolit pels clubs, la qual cosa serà dilluns o dimarts vinents.

L’acord entre els clubs inclou la cessió al Lleida d’almenys dos jugadors amb projecció d’ACB

“El Força Lleida tornarà a jugar a la Lliga LEB Or”, va explicar el club lleidatà en el seu comunicat, en què afegia que “l’acord, plenament satisfactori per a les dues parts, obre també un escenari de col·laboració entre les entitats, que pot tenir en un futur pròxim altres vies d’expansió”.

El pacte inclou també la cessió d’almenys dos jugadors, amb projecció ACB, a l’equip que entrenarà aquesta pròxima temporada Gerard Encuentra, encara que en podria arribar algun més. Entre els que agraden al Força Lleida hi ha els senegalesos Ibou Badji i Brancou Badio, a més del mallorquí Michael Caicedo.

En el comunicat que va fer públic, el Barcelona, a banda d’explicar que cedeix a l’entitat lleidatana la plaça que té a LEB Or, a canvi de la seua a LEB Plata, afegeix que, al seu torn, aquesta plaça a Plata la cediran al Cornellà, a canvi de la que aquest club té a la lliga EBA, que és on finalment jugarà el filial blaugrana la temporada vinent.

El Lleida ha pagat al Barça 24.000 euros per la permuta i, una vegada ratificada per part de la FEB, haurà de pagar en els propers dies a l’Espanyola 18.000 euros, la meitat dels 36.000 que costa la inscripció. Els altres 18.000 euros els haurà de pagar al setembre, abans de l’inici de la Lliga.

El que no haurà de pagar el club són els 180.000 euros de l’aval, ja que tot just acabar la Lliga va comunicar a la FEB que no els recuperaria i que els deixava dipositats, pensant ja en l’opció, ara confirmada, de seguir a LEB Or.

Aconseguida la plaça i firmat l’entrenador, el següent pas, dilluns, serà anunciar el principal patrocinador que continuarà sent, amb tota probabilitat, la firma ICG.

Els detalls

Permuta de plaça. El Força Lleida i el FC Barcelona van fer ahir públics sengles comunicats confirmant l’acord entre tots dos per a la permuta de places. Els lleidatans es queden la del filial blaugrana a LEB Or i el Barça, la del Lleida a Plata.

El Barça B jugarà a l'EBA. El Barcelona B, segons va explicar ahir el club blaugrana, jugarà la temporada vinent a la Lliga EBA, ja que la plaça de LEB Plata la cediran, al seu torn, al Cornellà.

La inscripció, 36.000 euros. El Força Lleida ha pagat al Barça 24.000 euros per la permuta de plaça. Una vegada confirmada per la FEB, pagarà 18.000 euros del primer termini de la quota d’inscripció. Els altres 18.000 els pagarà el mes de setembre.

tracking