BÀSQUET CAMPIONAT D'ESPANYA DE PRIMERA DIVISIÓ

El CB Lleida, a la repesca

Perd contra l'amfitrió Alhaurín, que aconsegueix l'ascens al costat del Distrito Olímpico || Jugarà avui pel tercer lloc amb el Loiola i demà per pujar a l'LF2

El CB Lleida haurà de guanyar demà per aconseguir l’ascens.

L’Ekke CB Lleida haurà de disputar la repesca a la fase d’ascens a la Lliga Femenina 2 a l’encaixar ahir la segona derrota al Campionat d’Espanya de Primera davant de l’amfitrió Alhaurín (60-66). Les malaguenyes, que van aconseguir el segon triomf, van segellar l’ascens de categoria al costat del Distrito Olímpico, que a l’altre partit de la jornada va superar el Loiola (71-74).

D’aquesta forma, les lleidatanes jugaran avui (17.30) amb el Loiola pel tercer lloc del grup i demà ho faran en el decisiu partit de repesca contra un equip del grup A encara pendent de decidir. El conjunt que dirigeix Albert Puig va rebre ahir un dur cop moral, ja que va tenir contra les cordes l’Alhaurín durant la primera meitat.

El primer quart es va tancar amb un contundent 22-2 per a les lleidatanes, que van arribar a manar per 25 punts de diferència després d’un triple de Pilar Comella (31-6). Però tota la garra i l’encert van desaparèixer de forma sorprenent.

A les andaluses els van començar a entrar els tirs exteriors i el CB Lleida es va bloquejar en atac. De fet, els 2 últims punts de les lleidatanes al segon quart van ser dos tirs lliures en més de sis minuts.

L’Alhaurín ho va aprofitar i se’n va anar al descans amb un desavantatge de només 8 punts (33-25). Els triples del rival van seguir caient, mentre que l’Ekke CB Lleida no en va anotar cap en tota la segona meitat.

L’Alhaurín es va anar atansant i va acabar capgirant el marcador amb dos triples seguits (40-42). Les lleidatanes van intentar reaccionar i van aconseguir entrar als últims deu minuts amb un lleuger avantatge (48-46).

Semblava que l’equip de Puig podria aguantar el cop, ja que es va posar 6 punts amunt quan faltaven sis minuts per al final del duel. Però un parcial de 0-11 per a les malaguenyes va acabar decantant la balança a favor seu.

El CB Lleida, que no va poder comptar ahir amb Tous, haurà de reaccionar en els dos partits decisius que li queden al davant.

“No controlem les emocions”

Albert Puig, tècnic de l’Ekke CB Lleida, va assenyalar després de la derrota que “ha estat qüestió d’emocions. No hem estat capaços de controlar-les, ni quan guanyàvem ni quan perdíem. Ni les jugadores ni tampoc jo des de la banqueta. No era normal guanyar de 25 punts un equip com l’Alhaurín. Les jugadores han quedat molt tocades, però continuarem lluitant”, va afegir. Sobre el partit d’avui amb el Loiola, va dir que “repartirem minuts, perquè el rival de la repesca és indiferent”.