Taules a Wembley

Anglaterra i Escòcia no van trobar el camí del gol en un clàssic del futbol britànic || Només els anglesos depenen ara de si mateixos per classificar-se

Escòcia va gaudir d’aquesta clara ocasió, però el marcador no es va moure ahir a Wembley.EFE

Anglaterra no va passar de l’empat (0-0) amb Escòcia a la segona jornada del Grup D, i va retardar la classificació per als vuitens de final després del derbi britànic disputat ahir a l’estadi de Wembley.

L’equip de Gareth Southgate va rebaixar la il·lusió anglesa generada després del debut pel seu triomf contra Croàcia. Tanmateix, ahir, els pross van desinflar el globus després d’una segona part en la qual van mostrar poca ambició i van donar per bo l’empat, conscients del calendari que falta i de la resta de resultats.

John Stones va avisar el primer amb un cop de cap imponent que va acabar besant el pal. La rematada a la sortida d’un córner va minimitzar una Escòcia que va sortir acomplexada i va tardar a apropiar-se la pilota. De fet, fins al 44 no va gaudir de la primera ocasió amb claredat. Va ser Che Adams amb un cacau que no va arribar a bon port el que va firmar el primer intent visitant.

Els pupils de Steve Clarke van acabar la primera part amb bon sabor de boca i van anar a més en la segona meitat, malgrat que James fos qui tingués la millor oportunitat amb un tret que va sortir fregant el travesser. Escòcia també va replicar amb un tret de Dykes que el mateix James va haver de treure sota pals.

Shaw ho va tornar a intentar amb un xut amb l’exterior que no va ser ni llançament, ni una centrada per als seus companys, després d’una paret exquisida amb Mount. Southgate va canviar Foden i Kane i va semblar que es conformava amb un punt que li permet no dependre de ningú per sentenciar el bitllet a vuitens.

Adams va fer l’últim intent a deu minuts per al final, però el 0-0 no va canviar i deixa Anglaterra amb 4 punts, els mateixos que República Txeca, que lidera el grup, mentre que Escòcia i Croàcia, les dues seleccions amb un punt, s’enfrontaran entre elles en l’última jornada obligades a guanyar.