SEGRE

DEPORTES

Defensaran corona

El Llista fa bons els pronòstics i derrota el Girona en un partit molt intens per plantar-se a la tercera final europea consecutiva || Avui buscarà el tercer títol continental contra el Sarzana italià, i reeditarà d'aquesta forma la final del 2019 a Lleida

Bruno, Jepi Selva, Andreu Tomàs i Vives celebren el gol del capità que posava de nou al davant els llistats.

Bruno, Jepi Selva, Andreu Tomàs i Vives celebren el gol del capità que posava de nou al davant els llistats.MAREN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Llista Blava es va guanyar ahir el dret a engrandir una mica més la seua història en classificar-se per a la tercera final europea consecutiva, després de derrotar per 3-1 el Girona a la semifinal de la WS Europe Cup que es disputa a Andorra.

Si venç avui, el Llista seria el primer club en tota la història del torneig a guanyar-lo tres anys seguits

Els llistats, campions de les dues últimes edicions celebrades a l’Onze de Setembre de Lleida (2018 i 2019, ja que el 2020 es va cancel·lar pel coronavirus), defensaran avui (12.30) la corona contra el Sarzana italià, que a la primera semifinal va tombar el gran favorit al títol, el Caldes (4-1).

Es reeditarà, per tant, la final del 2019, en la qual el Llista va passar en aquell temps per sobre (6-3) d’un quadre transalpí que avui intentarà venjar-se d’aquell afront.

Els llistats van sortir més intensos i aviat van tenir dues clares ocasions. En la primera, Bruno es va emportar un cop d’estic de Mendes al pit que els àrbitres van passar per alt i a la segona, van assenyalar com a penal una agafada sobre Andreu Tomàs.

La pena màxima la va executar el mateix pallarès i la bola va sortir fregant el pal. El Llista seguia negat en les jugades a bola parada, com ja va passar a la Copa del Rei davant del Caldes (en aquell partit va fallar cinc faltes directes i dos penals).

El domini llistat va tenir premi als deu minuts amb un tret des de mitjana distància de Bruno Di Benedetto que va sorprendre Llaverola, encara que els àrbitres van fer constar en acta que l’havia marcat Sergi Folguera (1-0). El gol feia justícia.

El Girona, que fins llavors estava jugant prou conservador, amb possessions llargues, va augmentar el ritme i va començar a arribar amb més perill davant la porteria d’un Martí Serra molt segur. El Llista no va abaixar la intensitat i Bruno, Vives i Sergi Folguera van tenir el segon gol a les seues mans, però el veterà Llaverola el va evitar.

Va ser en una acció d’estratègia que els gironins empatarien. Centrada a l’àrea d’Àlex Grau i toc subtil de Pujol a la xarxa (1-1).

El Girona, que li havia guanyat aquest any els dos encontres de Lliga al Llista, encara que el primer el comitè el va donar guanyador al quadre lleidatà per alineació indeguda del seu rival, va acabar la primera meitat i va començar la segona tancant els llistats. El pal i Martí Serra van evitar l’1-2.

Després d’una arrancada impetuosa dels gironins, el Llista va tornar a prendre el control arran de l’exclusió de l’exllistat Àlex Joseph, que se’n va anar a la banqueta amb una targeta blava per haver fet caure Bruno. Els lleidatans van tornar a desaprofitar la falta directa de la infracció, aquesta vegada Jepi Selva, però van esmenar l’error poc després i en una situació clau.

En el mateix moment en què el Girona recuperava el jugador exclòs, Andreu Tomàs, recollint la bola des de la seua àrea, se’n va anar directe a la porteria rival i, després d’esquivar un rival, va batre per tot l’escaire Llaverola, cosa que situava de nou al davant l’equip (2-1). Abans del gol, Vives havia estavellat un tir al travesser.

El pitxitxi aquest any del Llista, en una combinació en diagonal amb Bruno, a punt va estar de marcar el tercer, que hauria pogut arribar a set minuts del final en una altra falta directa, aquesta vegada per arribar el Girona a les deu faltes. Com en les anteriors ocasions, l’acció no va tenir la més mínima incidència perquè Vives va enviar la bola al cos del porter.

El Llista controlava, però el Girona creava perill situant dos dels seus jugadors davant de Martí Serra per intentar desviar qualsevol tret llunyà per sorprendre el porter. Però la defensa va tornar a ser infranquejable, com durant tota la temporada, i es va mantenir fèrria. Els nervis del Girona, que ja atacava més amb el cor que amb el cap, els van jugar una mala passada. Una altra targeta blava de Joseph per enderrocar Cañellas pràcticament va ser la sentència. Malgrat que Jepi Selva va errar la falta directa, la vuitena seguida en dos partits (el de Copa contra el Caldes i el d’ahir), els llistats jugarien el minut i mig que quedava en superioritat (el tècnic Ramon Benito també va ser amonestat).

Sense res a perdre, el Girona ho va apostar tot amb el porter-jugador i li va sortir malament. En una pèrdua, quan ja faltaven pocs segons, va permetre a Oriol Vives marcar a porta buida i segellar la classificació del Llista per a la tercera final consecutiva que, si la guanya, es convertirà en el primer equip a conquerir tres títols seguits.

tracking