SEGRE

DEPORTES

Depay, fitxatge blaugrana

El Barcelona oficialitza la incorporació de l'internacional neerlandès, que firma per dos temporades || Petició expressa de Koeman per reforçar la davantera

El nou jugador del Barça, Memphis Depay, durant un partit amb la selecció neerlandesa.

El nou jugador del Barça, Memphis Depay, durant un partit amb la selecció neerlandesa.AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El davanter neerlandès Memphis Depay es va convertir ahir en nou jugador del FC Barcelona, amb contracte fins al 2023, quarta incorporació per a la nova temporada blaugrana després dels fitxatges d’Eric Garcia, Emerson i Agüero. Depay era a la llista de futuribles des que Koeman es va fer càrrec de l’equip.

El tècnic ha deixat clara en diverses ocasions la seua predilecció pel davanter, però la situació econòmica del club va anar retardant-ne la contractació fins aquest estiu, quan Depay acabava contracte amb el Lió. Depay, de 27 anys, es va formar al club de la seua ciutat natal, el VV Moordrecht, i a l’Sparta de Rotterdam, pas previ a la seua incorporació al PSV Eindhoven, equip amb el qual debutaria a l’Eredivisie.

En aquest club va despertar l’interès de grans equips europeus i va fitxar pel Manchester United, amb Louis van Gaal a la banqueta, per jugar temporada i mitja, abans de recalar a l’Olympique de Lió el gener del 2017. A la Ligue 1 va ajudar el seu equip a arribar a semifinals de la Champions el 2020 i a conquerir una Copa de França.

A més, Depay és indiscutible a la selecció oranje, on va coincidir amb Koeman, i va participar en el Mundial 2014, on l’equip va acabar en tercera posició. El nou jugador del Barça, concentrat amb la selecció dels Països Baixos per participar en l’Eurocopa, aportarà més pólvora a l’atac del Barça.

Amb el Lió, durant l’última temporada, ha estat el màxim golejador de l’equip amb vint dianes. Espera jugar amb Messi, que la matinada de divendres a dissabte va donar l’assistència del gol d’Argentina a Uruguai (1-0) a la Copa Amèrica.

Lluís Cortés i la plantilla del Barça rebaixen la tensió

L’entrenador de l’equip femení del Barça, el lleidatà Lluís Cortés, va reconèixer ahir que “cal canviar coses”, després que les capitanes, en representació de la resta de les companyes, demanessin el cessament del tècnic. “Amb tota la càrrega emocional acumulada, és normal que apareguin conflictes i tensió. Són situacions que s’han de resoldre a nivell intern. Fa molt temps que s’està treballant. Cal fer canvis, sobretot quan guanyes, que és quan has de ser capaç d’adaptar-te”, va manifestar ahir Cortés.

“La idea és seguir treballant per poder canviar coses, que és evident que ho hem de fer, però hem de continuar sent un equip i una família, com ho hem estat fins ara”, va afegir.

Per la seua banda, la capitana blaugrana Vicky Losada va assegurar que “l’equip sempre ha respectat les jerarquies del club i el treball de l’staff tècnic. Som un grup humà molt bo. Crec que ha estat un any molt complicat per la Covid”.

El president Laporta s’enfronta avui al Camp Nou a una assemblea clau per al futur del club

Per la seua banda, Joan Laporta s’enfrontarà avui a una assemblea de socis compromissaris clau per al futur del club. Entre els temes importants hi ha l’aprovació dels comptes de la temporada passada i el pressupost d’aquesta, així com l’entrada del FC Barcelona a la Superlliga. L’assemblea se celebrarà al Camp Nou a les 15.30.

30 arrestats després del partit a Wembley

El duel que van disputar divendres a Wembley les seleccions d’Anglaterra i Escòcia (0-0) va acabar amb incidents entre aficionats que van desembocar en la detenció de 30 persones. El motiu van ser desordres públics, possessió d’armes, embriaguesa i agressió a un policia, ferit lleu.

Eriksen visita la resta de la selecció danesa

La visita de Christian Eriksen a la concentració danesa després de rebre l’alta al cap de 6 dies d’haver tingut una aturada cardíaca sobre la gespa va recarregar ahir d’energia els companys. El futbolista va aparèixer amb la família durant l’entrenament i després va dinar amb ells abans d’anar-se’n a casa.

Limitació de públic a la ‘fanzone’ russa

El governador de Sant Petersburg, Aleksandr Beglov, va decidir ahir limitar l’afluència dels aficionats a la zona de seguidors de la ciutat de 5.000 a 3.000 a causa de l’augment de la propagació del coronavirus. Des de dijous passat ja no es ven menjar a la plaça de Konyushennaya, només begudes.

Gal·les posa a prova avui la solidesa d’Itàlia

La selecció de Gal·les intentarà frenar avui (18.00) una imparable Itàlia, que en té prou amb un empat per assegurar-se el primer lloc del grup A. Per la seua part, Suïssa buscarà la classificació amb la necessitada Turquia, que ha de vèncer el combinat helvètic si vol seguir amb opcions (18.00).

tracking