SEGRE

MOTOCICLISME MOTOCRÒS

El lleidatà Adrià Monné, campió d'Espanya de 125

Va ser ahir tercer a l'última prova i es va beneficiar de l'ensopegada dels rivals

Adrià Monné, ahir després d’assegurar-se el títol de campió al circuit de La Bañeza.

Adrià Monné, ahir després d’assegurar-se el títol de campió al circuit de La Bañeza.MXSHOOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El circuit lleonès de La Salgada, a La Bañeza, va coronar aquest diumenge Adrià Monné com a nou campió d’Espanya de la categoria MX125. El pilot de Bellpuig, de 16 anys, culmina una gran temporada amb el primer títol estatal de motocròs, després dels problemes de lesions que el van deixar pràcticament inèdit el 2019.

Adrià Monné, que havia perdut el liderat per uns problemes mecànics a l’anterior prova a Alcanyís, estava obligat a guanyar i esperar que els seus màxims rivals, Pablo Gutiérrez i Raúl Sánchez, quedessin darrere, però el guió va sortir millor de l’esperat. Dissabte quedava fora de combat Sánchez per culpa d’una caiguda durant els entrenaments que li va impedir prendre part en la mànega posterior i en la d’ahir. En la primera, el lleidatà va ser tercer, darrere d’Elías Escandell i Francisco García, que es va imposar, mentre que Gutiérrez, líder del certamen amb 19 punts de renda sobre Monné, només va poder ser cinquè.

A la mànega decisiva d’ahir, en la qual tampoc va participar Sánchez, el lleidatà va estirar fort des de l’inici i aviat va passar a liderar la carrera fins que el seu equip el va informar que Gutiérrez havia gripat el motor i estava fora de combat, per la qual cosa n’hi havia prou amb entrar entre els cinc primers per assegurar-se el títol de campió. “Quan m’han dit que Pablo estava fora de carrera m’ho he pres amb més calma i he intentat no cometre cap error per assegurar el títol”, va apuntar el lleidatà, que va acabar la mànega en la tercera posició, sumant setze punts amb els quals en tenia de sobres per poder aconseguir la corona estatal amb cinc punts de renda sobre l’asturià Gutiérrez.

“Estic molt content perquè la sort que no vaig tenir a Motorland l’he tingut aquí”, va assegurar..

El pilot de Bellpuig se centrarà ara en el Campionat d’Europa júnior, que arranca aquesta setmana al Matterley Basin Grand Prix Track de Winchester, a Anglaterra. Monné, que viatja dijous a terres britàniques, disputarà les dos primeres proves del certamen, les de la Gran Bretanya i Itàlia, en substitució del lesionat Edgar Canet, que està en plena rehabilitació d’una lesió, encara que no es descarta que s’allargui.

tracking