SEGRE

DEPORTES

Márquez torna a dalt de tot

Guanya a Sachsenring 581 dies després del seu últim triomf a MotoGP || Plora d'emoció al cap de gairebé un any de patiment per la lesió d'húmer

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Honda) va tornar ahir a dalt de tot d’un podi al Mundial de MotoGP, després de guanyar el Gran Premi d’Alemanya, on suma onze triomfs consecutius, i confirma la recuperació després de les successives operacions d’húmer, que l’han mantingut sense cap victòria des del 2019. Un total de 581 dies després del darrer triomf, el de Cervera va acabar amb la mala ratxa per tornar a dominar, tot en una cursa en la qual va resistir l’empenta del portuguès Miguel Oliveira (KTM) i la pressió de l’aparició de la pluja.

Visiblement emocionat, Marc Márquez va creuar la línia de meta per aconseguir, davant del lusità i del líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), la seua primera victòria des del GP de la Comunitat Valenciana 2019, la número 83 de la seua carrera i la 57 en la categoria reina. Amb això, després de tres proves sense acabar, posa fi també a 11 carreres consecutives d’Honda sense pujar al podi.

Tot en l’únic circuit del campionat en què es pilota en sentit contrari a les agulles del rellotge.. Márquez es va descartar després dels entrenaments de la disputa per la victòria i per primera vegada en deu anys no sortia des de la pole position a Sachsenring. Però ell sabia que tenia una mínima oportunitat de lluitar per la victòria i la va buscar amb tot l’ànim del món. La tímida pluja que va començar a caure i va cessar ràpidament li va donar prou temps per aconseguir un avantatge irrecuperable per cap dels seus rivals. El pilot, que va sortir cinquè, no va tardar ni un revolt a posar-se segon i al final d’aquesta primera volta ja era líder per comandar des d’aleshores la cursa alemanya de la primera a l’última volta.

No guanyava des del novembre del 2019 i a la primera prova del 2020 es va fer la lesió a l’húmer

No és probable que Márquez estigui definitivament de tornada, però el que ell sí que sabia és que Sachsenring podia ser una vegada més el seu circuit talismà. Ho va ser 581 dies després de la seua última victòria, al circuit Ricardo Tormo de Xest en ocasió del Gran Premi de la Comunitat Valenciana del 2019.Impressionant sortida de Marc Márquez, que a l’esprint de final de recta va aconseguir col·locar-se segon darrere d’Aleix Espargaró (Aprilia), que també va sorprendre els dos pilots francesos, Johann Zarco (Ducati) i Fabio Quartararo (Yamaha). A l’últim revolt, el d’entrada a la pujada de la recta de meta, va superar Espargaró.

Hi va haver un petit flirteig però res més. Després d’un parell d’avançaments entre els dos, Márquez es va posar al capdavant de la cursa i allà es va acabar tot.

El pilot de Repsol Honda va aguantar estoicament la primera posició, sense poder aconseguir un avantatge clar respecte als perseguidors fins a la novena volta, quan va obtenir més d’1.2 segons d’avantatge sobre un grup que seguia comandat per Aleix Espargaró, però en el qual Jack Miller ja estava darrere la seua línia.. Amb un Marc cada cop més destacat (1.7 segons), Miller i Oliveira, un dels que millor ritme van mostrar en entrenaments, havien donat bon compte d’Aleix Espargaró, que portava rere la línia Fabio Quartararo, Johann Zarco i el sud-africà Brad Binder (KTM). Oliveira va arribar fins a la segona posició i amb la pista espaiosa va intentar atrapar el de Repsol Honda.

Les últimes voltes van ser d’autèntica tensió entre els dos protagonistes de la cursa, Márquez i Oliveira, amb el primer defensant-se de la millor manera possible amb un físic que cada vegada es va trobar més al límit. El portuguès va atacar amb totes les seues forces, però el lleidatà va aguantar l’envit i a tres voltes del final va poder recuperar el segon de distància que li havia de donar la primera victòria després de 581 dies sofriment i recuperació.

El van acompanyar al podi Oliveira i Quartararo, amb Binder a la quarta posició. Francesco Pecco Bagnaia (Ducati), Miller i Aleix Espargaró van completar els set primers llocs.

L’emoció de Marc Márquez a l’entrar a meta primer i vencedor era una cosa que no sentia des de València 2019. Va ser normal que les llàgrimes li brotessin dels ulls, tant al veure la bandera de quadres com als boxs i la roda de premsa. Han estat prop de dos anys molt durs per al lleidatà. La lesió al braç que el va deixar a casa durant tota la temporada 2020, amb l’afegit de ser l’any de la pandèmia, va suposar un repte molt difícil a nivell mental. Dolor físic i també psicològic, en el qual superar la frustració va ser tan important com recuperar la mobilitat del braç dret.

Àlex Márquez té una caiguda després de tocar-se amb PetrucciÀlex Márquez va ser protagonista d’una desafortunada caiguda al costat de l’italià Danilo Petrucci al primer revolt de la cinquena volta, un toc que va acabar amb la jornada competitiva per als dos. Márquez i l’italià van acabar discutint després de la caiguda. “He fet una mala sortida i he tingut unes dos primeres voltes molt dolentes. Quan estava enmig d’un grup, he intentat avançar, però he tingut un contacte amb un altre pilot i he caigut”, va manifestar el pilot lleidatà, que es va quedar sense puntuar.

“És dels moments més importants de la meua carrera”“Aquest és un dels moments més importants i difícils de la meua carrera. Sabia que hi havia una gran oportunitat per fer alguna cosa.

Quan he traspassat la línia de meta he gaudit i després, a l’arribar i trobar-me amb tot el meu equip allà, emocionat, això ajuda molt després d’una situació tan difícil”, va manifestar Marc Márquez després de la victòria. “Vull agrair-l’hi sobretot a Honda, que m’ha respectat moltíssim durant la lesió.

A tots els doctors, començant pel doctor Mir acabant per l’equip de Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña. Al Carlos, el físio, que ha estat vivint un any a casa.

A tot el meu equip, que ells saben qui són, al meu germà... (plora).

Ho hem fet junts, no jo sol”, va afegir. “Quan estàs en una condició difícil busques expressar-te lliurement amb algú que hagi passat per la teua situació.

Un d’ells ha estat Alberto Puig, que m’ha ajudat moltíssim, Emilio Alzamora també, i vaig tenir una trucada de gairebé mitja hora amb Mick Doohan que em va ajudar moltíssim”, va afirmar el de Cervera..

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.REPSOL MEDIA

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.

Marc Márquez, visiblement emocionat al podi del GP d’Alemanya.REPSOL MEDIA

tracking