Bèlgica segueix imparable

La selecció del lleidatà Robert Martínez tanca la fase de grups amb un ple de triomfs || Finlàndia va resistir fins als últims minuts, però acaba tercera

Romelu Lukaku celebra el segon gol dels belgues, que va certificar la seua tercera victòria seguida.DIRK WAEM / BELGA / DPA

La selecció de Bèlgica, dirigida pel lleidatà Robert Martínez, va firmar un ple de victòries al grup B al guanyar ahir per 0-2 Finlàndia, tercera i amb poques opcions de passar. Els diables rojos no van especular i van sumar tres punts més, treballats. Sense el seu habitual futbol ofensiu, no van poder acabar amb la resistència finlandesa fins al tram final i basats en una carambola fatal del porter Hradecky.

Els belgues van tenir el comandament, però no van poder esquerdar l’ordre finlandès, tret de comptades ocasions en els primers 45 minuts amb un gran eslàlom de De Bruyne, un cop de cap de Lukaku i, sobretot, un tret de Doku repel·lit per una bona mà de Hradecky.

Després del descans no va variar el guió, encara que Finlàndia va provar de desplegar-se més per inquietar un Courtois que va tenir una nit plàcida. No la va tenir Hradecky, que va tornar a estar àgil per evitar que el madridista Hazard, que havia donat l’ensurt al descans al doldre’s del turmell, es retrobés amb el gol. Lukaku sí que ho va fer en una gran passada de De Bruyne minuts després. Però el VAR, mil·limètric, va acudir al rescat del combinat escandinau. Tanmateix, la sort va ser esquiva a Finlàndia quan es preparava a afrontar el quart d’hora final, amb Dinamarca esclafant a Copenhaguen Rússia, per començar a arrabassar-li la segona plaça.

Un cop de cap de Vermaelen va tocar al pal i el rebot va impactar en Hradecky, l’acte reflex del qual intentant repel·lir la pilota la va acabar enviant a la xarxa (0-1). Finlàndia no va tenir arguments per llançar-se decididament a dalt i Lukaku va acabar sentenciant per a una Bèlgica que ja espera una de les seleccions que quedin entre les quatre millors terceres del campionat. Finlàndia haurà d’esperar que la resta de resultats li siguin favorables.