SEGRE

Munic reacciona contra la UEFA i decideix il·luminar amb els colors de la bandera LGTBIQ+ diversos edificis

L'Allianz Arena

La UEFA prohibeix la il·luminació LGTBI de l'Allianz ArenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Munic, Dieter Reiter, va carregar aquest dimarts contra la UEFA per prohibir il·luminar amb la bandera del col·lectiu LGTBIQ+ l’estadi Allianz Arena de la ciutat on aquest dimecres se celebra l’Alemanya-Hongria. En unes breus declaracions per reaccionar a la decisió de la UEFA, Reiter es va declarar "avergonyit" i "decebut" per la prohibició i va avançar que Munic continuarà enviant un "senyal clar" il·luminant durant el partit de l’Eurocopa amb la bandera LGTBIQ+ l’ajuntament, una nòria i la torre de telecomunicacions de la capital bavaresa.

La idea d’il·luminar l’Allianz Arena, que va proposar Reiter i va donar suport a tot el consistori i el Govern bavarès, pretenia ser un símbol de "respecte" i "solidaritat", en favor de la "igualtat" i la "lliure determinació personal".

"Nosaltres no ens deixem impressionar. Independentment del que digui la UEFA", va afegir Reiter, que va criticar expressament la llei homòfoba aprovada per Hongria contra la qual es va forjar aquesta proposta.

Diversos estadis de futbol alemanys, de Colònia a Berlín, ja han anunciat que se sumaran a aquesta iniciativa i il·luminaran les seues instal·lacions amb la bandera LGTBIQ+.

El cap del Govern bavarès|bàvar, Markus Söder, va lamentar a Twitter també la decisió de la UEFA perquè "hauria estat un molt bon senyal a favor de la tolerància i la llibertat". "Hem de mostrar-nos forts contra la discriminació", va agregar.

La UEFA va rebutjar aquest dimarts la petició de l’alcaldia de Munic per il·luminar l’Allianz Arena amb els colors de l’arc de Sant Martí al·legant que com a organització neutral des del punt vista polític i religiós ha de rebutjar una acció d’aquest tipus. L’acció ha de considerar-se com un missatge polític, segons la UEFA, ja que l’alcalde de Munic es refereix concretament a la nova legislació hongaresa.

tracking