SEGRE

TENIS REPORTATGE

Del Tennis Urgell a Irlanda

El lleidatà Carlos Miranda acaba d'aconseguir l'ascens de l'equip irlandès al Grup II de la Copa Davis com a cocapità || Dirigeix l'acadèmia d'un club de Belfast, on fa vint anys que viu

Carlos Miranda, primer per l’esquerra, amb els jugadors i l’altre capità de l’equip d’Irlanda quan van disputar la Copa Davis.

Carlos Miranda, primer per l’esquerra, amb els jugadors i l’altre capità de l’equip d’Irlanda quan van disputar la Copa Davis.TENNIS IRELAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip d’Irlanda acaba d’aconseguir l’ascens al Grup II de la Copa Davis –la Segona divisió del tenis mundial per països– al derrotar Geòrgia a Xipre. És la segona vegada en la història que ho aconsegueix i un dels artífexs de l’èxit ha estat el lleidatà Carlos Miranda, nomenat cocapità de l’equip irlandès pocs dies abans de la cita disputada la setmana passada a la ciutat xipriota de Larnaca.

Miranda, de 48 anys, en fa gairebé vint que és en terres irlandeses, més concretament a Irlanda del Nord, la de majoria protestant que depèn del Regne Unit, encara que a la Copa Davis competeix tota l’illa com un sol equip. Dos dels seus millors amics, el lleidatà Albert Costa i Àlex Corretja, van ser els primers a felicitar-lo.

“A l’Albert el conec des del CT Urgell on vaig començar a jugar a tenis amb només 6 anys. Després vaig ser campió de Catalunya amb 12 i als 14 la Federació Espanyola va confeccionar un grup de competició de joves promeses en el qual estàvem Costa, Corretja, Alberto Berasategui i jo.

Abans de debutar com a cocapità a la Copa Davis els vaig trucar per demanar-los consell”, explica Miranda, un tècnic que gaudeix d’un gran prestigi a l’Ulster, la província del qual està majoritàriament enclavada en el que és Irlanda del Nord, i on treballa a la Federació Irlandesa (Tennis Ireland) com a capità dels equips júnior..

Va arribar el 2001 a Belfast, la capital nord-irlandesa, després de ser entrenador al CT Urgell i el CT Lleida. “La idea de venir a Irlanda va sorgir després d’un sopar amb la Neus i el Xavi Ávila (extenistes lleidatans). La Neus va fer un màster allà i jo li vaig comentar que m’agradaria anar a un lloc així a aprendre anglès. Una setmana després em va trucar dient que en un club de Belfast necessitaven un entrenador, vaig anar a provar i fins ara”, explica.

Va començar a jugar amb 6 anys i als 14 el va seleccionar la Federació Espanyola amb Albert Costa i Àlex Corretja

El Carlos va estar tres anys al Hawarden Tennis Club, Belfast (2001-2004), però on s’ha consolidat és al Belfast Boat Club on dirigeix l’acadèmia, tasca que compagina amb la formació de les joves promeses irlandeses. “Al Belfast Boat Club em sento molt a gust. Tot són facilitats des que vaig arribar i respecten i valoren molt el meu treball”, assegura. Tant és així que no van deixar d’elogiar-lo a través de les xarxes i mitjans digitals del club pel seu recent nomenament com a cocapità de la Copa Davis al costat de Cian Blake. Tots dos van formar un tàndem tècnic que va substituir en una eliminatòria tan important com la d’ascens el capità titular i jugador molt reconegut a Irlanda com és Conor Niland, que va ser baixa per Covid. Mentre que Carlos Miranda s’ocupa de treballar amb els joves talents de l’Ulster, a Irlanda del Nord, l’altre cocapità Cian Blake s’ocupa de la zona de Munster, a la part irlandesa amb majoria catòlica que ocupa la major part de l’illa. “Ara per ara no penso a tornar, estic molt bé aquí. Acostumo a venir a Lleida cada tres mesos perquè segueixo trobant molt a faltar els meus pares i la meua germana, i també el sol perquè aquí el temps no és tan bo”, conclou Miranda.

Carlos Miranda, primer per l’esquerra, amb els jugadors i l’altre capità de l’equip d’Irlanda quan van disputar la Copa Davis.

Carlos Miranda, primer per l’esquerra, amb els jugadors i l’altre capità de l’equip d’Irlanda quan van disputar la Copa Davis.TENNIS IRELAND

tracking