SEGRE

DEPORTES

La selecció se la juga

Disputa avui el seu últim partit de la fase de grups obligada a guanyar Eslovàquia per no córrer el risc de caure eliminada || Busquets estarà a l'onze inicial

Luis Enrique saluda els aficionats ahir a l’arribar la selecció a l’hotel de Sevilla.

Luis Enrique saluda els aficionats ahir a l’arribar la selecció a l’hotel de Sevilla.EFE/ RAÚL CARO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola buscarà avui (18.00 hores/Telecinco) a l’Estadi de La Cartuja de Sevilla sumar la seua primera victòria a l’Eurocopa, una obligació que té davant d’Eslovàquia en el seu duel final del Grup E per no córrer el risc de caure eliminada contra tot pronòstic. Espanya arriba a l’últim partit de la fase de grups del torneig continental sense haver fet els deures. Després dels seus empats amb Suècia (0-0) i Polònia (1-1), el combinat que dirigeix Luis Enrique Martínez arriba a aquest partit encara depenent de si mateix, però amb la pressió afegida que només li val un triomf davant d’un rival a qui valdrà segurament un punt.

La tricampiona d’Europa no ha deixat bones sensacions en els dos primers partits. No obstant, Luis Enrique va dir ahir que “va nàixer optimista i morirà optimista”, en declaracions a Cuatro. “Dimitir?, Estàs de broma? Estic pensant a renovar”, va manifestar.

Malgrat que el seleccionador va admetre que “amb passar ja em conformaria”, va ressaltar la confiança que veu en el seu grup de jugadors per a la cita davant d’Eslovàquia. “Estem molt bé, preparats. Podem fallar, és una de les possibilitats, però espero que no”, va dir. “Sens dubte hem estat molt millors que el rival en els dos partits i ens ha faltat la cirereta del gol, que és el més important”, va afegir.

Sobre l’estat d’ànim del seguidor espanyol, Luis Enrique va defensar que són els jugadors els que han d’enganxar l’afició des del terreny de joc. “L’afició necessita que li donem els estímuls necessaris perquè ens continuïn donant suport. A l’afició no se li ha de demanar, cal donar-l’hi”, va sentenciar.

D’altra banda, la principal novetat en l’onze serà el retorn de Sergio Busquets, que va descansar davant de Polònia després de passar el coronavirus. El blaugrana portarà el mànec de la pressió i la possessió, encara que està per veure qui seran els seus socis, amb bones opcions per a Thiago i Fabián de rellevar Koke i Pedri, titulars en els dos primers partits.

Davant, Álvaro Morata, autor de l’únic gol d’Espanya en aquesta Eurocopa, fa la sensació de continuar sent el 9 i el més segur és que al costat seu repeteixi Gerard Moreno, que voldrà treure’s l’espina del penal fallat dissabte, mentre que Sarabia, Ferran Torres i Oyarzabal pugnarien pel lloc restant en el trident ofensiu. També podria entrar en el lateral dret Azpilicueta.

tracking