SEGRE

DEPORTES

Alemanya evita el KO

Un gol de Goretzka a 6 minuts del final esquiva l'eliminació de la selecció, que es mesurarà a Anglaterra || Hongria es va avançar dos vegades en el marcador

Un espontani va saltar a la gespa abans del partit portant una bandera irisada.

Un espontani va saltar a la gespa abans del partit portant una bandera irisada.FEDERICO GAMBARINI / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gol de Goretzka va donar ahir un sofert empat a Alemanya (2-2) davant d’Hongria, que classifica el conjunt Joachim Löw per a vuitens, en els quals es trobarà Anglaterra. Durant molts minuts, la selecció alemanya estava eliminada. Sorpresa pel fulgor dels hongaresos, va fregar la tragèdia, però va trobar l’encert del centrecampista del Bayern per seguir amb vida en el torneig.

Hongria no va tardar a ficar la por del quadre germànic sota la pluja. Una rematada de cap de Szalai va obrir el marcador (0-1). Alemanya va equilibrar-lo en una acció fortuïta. Gulacsi va sortir malament a tallar una falta llançada per Kroos i la pilota va acabar en direcció a la porteria. Alemanya tornava a estar a vuitens, però la seua alegria va durar 15 segons, el que va tardar Schäfer a marcar l’1-2. L’entrada de Musiala va donar els seus fruits. Va posar la pilota a l’àrea i va acabar amb una rematada rasa de Goretzka per al definitiu i salvador 2-2.

Munic desplega l’arc de Sant Martí a la ciutat i l’estadiEls muniquesos van desplegar ahir els colors arcs de Sant Martí en diversos llocs de la ciutat i van mostrar banderins a les tribunes de l’Allianz Arena com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu LGTBIQ a Hongria. El capità de la selecció alemanya, Manuel Neuer, va tornar a utilitzar el braçalet amb els colors de l’arc iris que havia usat en els dos primers partits de l’Eurocopa.

Les accions van començar a l’ajuntament de la ciutat, que havia demanat a la UEFA il·luminar l’estadi amb els colors de l’arc de Sant Martí per al matx. La UEFA va rebutjar dimarts la petició, al·legant que estava obligada a la neutralitat política (més informació a la pàgina 22).

Ahir va expressar el seu “orgull” per portar els colors de l’arc de Sant Martí i va aclarir que la prohibició d’il·luminar l’estadi no va ser política, encara que sí la petició relacionada amb la presència d’Hongria. “Per a la UEFA, l’arc de Sant Martí no és un símbol polític, sinó un signe del nostre ferm compromís amb una societat més diversa i inclusiva”, va assenyalar l’organisme.

Un espontani portant la bandera irisada va saltar a la gespa quan sonava l’himne hongarès. El jove va ser neutralitzat pels membres de seguretat i pel senyal de televisió no es va emetre.

Un espontani va saltar a la gespa abans del partit portant una bandera irisada.

Un espontani va saltar a la gespa abans del partit portant una bandera irisada.FEDERICO GAMBARINI / DPA

tracking