SEGRE

ESPORTS

Alaphilippe, primer líder d’un Tour que comença de pega

Alaphilippe, primer líder d'un Tour que comença de pega

Alaphilippe, primer líder d'un Tour que comença de pegaEFE/EPA/Chris Graythen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) es va portar aquest dissabte la primera etapa del Tour de França, entre Brest i Landerneau sobre 197 quilòmetres, en un esprint final autoritari com a campió del món, mentre el suspens quedava set quilòmetres enrere en la segona de dues greus caigudes de l'escamot.

Alaphilippe va atacar a dos quilòmetres de meta, al mig de l'ascensió breu però intensa que decidia el primer guanyador i mallot groc. El gal va vèncer sense discussió per davant de Michael Matthews (Team BikeExchange) i Primoz Roglic (Jumbo-Visma), podi d'un grup de 50 corredors tallat set quilòmetres abans.

Una de dura caiguda a màxima velocitat i que va provocar la segona montonera del dia. La primera va ser a 40 quilòmetres de meta, un espectador que, en el seu afany per sortir per la tele o en alguna fotografia, va posar el seu cartell i mig cos a l'estreta carretera per la qual venia l'escamot. Tony Martin (Jumbo-Visma) va ser el primer a xocar i després d'ell una tremenda montonera.

Quan semblava que el pitjor havia passat, encara hi va haver una segona ració per a un molt accidentat inici del Tour. La caiguda frustrant del pilot per culpa d'una imprudència i gairebé estupidesa es va saldar amb diverses ferides de guerra i un grapat de corredors que va haver de fer l'esforç d'enganxar-se a la cursa després de mitja hora.

La segona va ser la que va complicar el Tour de molts, per començar el primer duel sucós i aquest mallot groc. Alaphilippe va guanyar el pols final a Primoz Roglic (Jumbo-Visma) i Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), ambdós eslovens posicionats ja des del principi. Per darrere, faltava per saber l'informe de lesions, amb el pilot llançat una vegada va caçar Ide Schelling (Bora-Hansgrohe), últim protagonista de l'escapada del dia.

Richie Porte (Ineos Grenadiers), Miguel Ángel López (Movistar Team), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) o Chris Froome (Israel Start-Up Nation) van ser alguns dels molts afectats. Entre assistències mèdiques i mecàniques, els corredors van poder buscar la meta per minimitzar els danys en la general, ja que a la recerca de la Côte de la Fosse aux Loups, el cap no va mirar enrere.

Afectat ja en la primera caiguda, Marc Soler (Movistar Team) va travessar la meta 25 minuts després d'Alaphilippe, encara que l'equip espanyol va salvar les cartes d'Enric Mas, a 18 segons del lideratge --millor espanyol al costat de Pello Bilbao (Bahrain), i de Supermán López, que va cedir un parell de minuts, mal menor. El Tour continuarà aquest diumenge amb una segona etapa de nou trencada en terres bretones, amb final a Mûr-de-Bretagne després de 183,5 quilòmetres.

tracking