SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Alaphilippe surt líder d'una jornada caòtica

Dos caigudes massives, una per imprudència d'un espectador, trenquen l'etapa

Les assistències atenen alguns dels molts afectats per les dos multitudinàries caigudes.

Les assistències atenen alguns dels molts afectats per les dos multitudinàries caigudes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una estrena caòtica amb dos impressionants caigudes massives, el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), campió del món, va fer la primera urpada a la Fossa dels Llops per estrenar el mallot groc del Tour 2021, en una jornada amb diverses víctimes, com Marc Soler (vegeu el desglossament) Alejandro Valverde i el colombià Supermán López.

Alaphilippe, de 29 anys, actual campió del món, també va patir alguna ferida, però va arribar ferm a l’última costa que conduïa a meta. Un atac de 2,8 quilòmetres li va donar la seua sisena etapa en el Tour i el mallot groc. Alaph va dedicar al seu fill Nino la victòria en la primera etapa entre Brest i Landerneau, de 197,8 km.

Entre els favorits, es van salvar de les caigudes, entrant a 8 segons, els principals favorits, com Primoz Roglic, tercer, Pogacar, Enric Mas, Geraint Thomas, Nairo Quintana o Carapaz, aquest últim a 13. Alaphilippe iniciarà avui la segona etapa amb 12 segons sobre l’australià Michael Matthews i 14 respecte a Roglic.

La imprudència d’un espectador que va ficar una pancarta dins de la carretera va provocar, a 40 km de meta, una immensa caiguda de més de mig pilot. Tony Martin (Jumbo) es va empassar el cartell, darrere van anar companys d’equip, i després gairebé tots a terra.

Un caos, una muntanya de bicicletes i cossos colpejats. Els que es van salvar de la massacre, entre ells Alaphilippe, van decidir esperar els damnificats.

El malmès pilot va decidir rodar a fons després del terrible amuntegament. El destí esperava amb una altra urpada, una nova caiguda massiva, aquest cop a 7 km de meta.

De nou més de 30 ciclistes a terra, entre ells Chris Froome. D’altres van quedar despenjats, com Supermán López i Valverde.

La majoria de favorits van salvar el tipus i van poder sortir rere el rastre del Deceuninck, que ja volava per col·locar Alaphilippe rumb al mallot groc. El Tour continua avui per Bretanya, amb la segona etapa entre Perros-Guirec i .

Mûr-de-Bretagne

Guerlédan (183.5 km).

Marc Soler pateix tres fractures i abandona Marc Soler (Movistar Team) es va veure obligat a abandonar el Tour al patir tres fractures als braços en la primera caiguda massiva de la jornada d’ahir, segons va confirmar el seu equip. Malgrat aquestes greus lesions, havia aconseguit arribar a meta l’últim, a 24.38 del guanyador.

Per la seua part, el seu company Alejandro Valverde (Movistar), un dels corredors més afectats per les caigudes massives d’ahir, ja que va perdre 5.33 minuts respecte al líder, va demanar “molta precaució als espectadors en carrera, si us plau”, a través del seu compte de Twitter. “Els inicis aquí solen ser així.

En el meu cas, només petites rascades al braç. Molt ànim als afectats, espero que no hi hagi lesions greus”, va afegir.

Les assistències atenen alguns dels molts afectats per les dos multitudinàries caigudes.

Les assistències atenen alguns dels molts afectats per les dos multitudinàries caigudes.EUROPA PRESS

tracking