ATLETISME CAMPIONAT D?ESPANYA

Erta, a la final de 400 i Arnau Monné, cinquè en els 100

Pueyo promet una pista coberta a Lleida, reclamada fa anys pels atletes

Bernat Erta, en foto d’arxiu, buscarà avui una medalla a la final dels 400 de l’Estatal.RFEA

El lleidatà Bernat Erta Majó, elegit millor atleta espanyol sub-20 de l’any passat i guanyador de plaça olímpica amb el 4x400 mixt, va aconseguir classificar-se ahir per a la final dels 400 metres del Campionat d’Espanya absolut a l’aire lliure, encara que li va costar més del previst al parar el crono en 46”59, lluny del 45”74 que té i que és la millor marca espanyola de la temporada. Arnau Monné va acabar cinquè a la final dels 100 metres.

Bernat Erta correrà avui a Getafe la final dels 400 (12.05 hores) després de ser tercer en la seua sèrie i fer en les sèries el penúltim millor temps dels vuit finalistes. S’ha de recordar que la setmana passada el quatrecentista lleidatà va evidenciar problemes en l’intent d’aconseguir la classificació olímpica del 4x400, un cansament i malestar general que va atribuir a la vacuna de la Covid que li va impedir rendir al màxim de les seues possibilitats.

Fins i tot va admetre que podria no arribar en les millors condicions a aquest Estatal. Ahir en les sèries cap atleta va baixar dels 46 segons, cosa que sí que ha aconseguit Erta aquesta temporada.

El millor temps el va marcar Óscar Husillos (46”20). Un altre lleidatà, Arnau Monné, va fer un destacat paper ahir en la prova dels 100 metres, encara que no va poder assolir plaça de podi.

L’atleta de Tàrrega, que a l’agost complirà 21 anys, va marcar a la final un temps de 10”45, el mateix que el quart classificat. Monné, que s’entrena a Mollerussa a les ordres de Fran Carrillo, havia fet un millor temps a les classificatòries al parar el crono en 10”31, igualat amb el primer i el segon classificats.

D’altra banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va prometre ahir, a través d’un missatge a Twitter, que farà el possible perquè hi hagi una instal·lació coberta d’atletisme, després de reclamar-ho durant anys els atletes lleidatans, ja que “és una pretensió raonable, tenint en compte la nostra climatologia. No és en absolut impossible aquest objectiu. Treballarem per aconseguir-ho”. La Federació Catalana va oferir a Lleida una pista desmuntable que té des del 1995. Per això, caldria una nau per allotjar aquesta pista de 100x60 metres.