SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?HOLANDA DE MOTOGP

Márquez, antepenúltim

Una segona caiguda fa que el lleidatà surti avui en el seu pitjor lloc en graella i Viñales aconsegueix la 'pole'|| Hospitalitzat Pedro Acosta al ser atropellat

Marc Màrquez, ahir al seu box amb la mirada perduda després de només poder ser antepenúltim.

Marc Màrquez, ahir al seu box amb la mirada perduda després de només poder ser antepenúltim.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot català Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir ahir la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi dels Països Baixos, novena cita del Mundial de motociclisme, mentre que el lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda), guanyador la setmana passada a Alemanya, va patir una caiguda en la classificació que el farà sortir vintè. El de Cervera va fer el seu pitjor lloc en graella des que és pilot de MotoGP per una nova caiguda quan pugnava per entrar a la Q2.

Tot i que força menys forta que la del dia anterior, per a l’octocampió la caiguda va ser un decebedor cop. El seu enuig i la seua frustració eren grans per les males sensacions que li transmet l’RC213V, més incontrolable del que li agradaria malgrat el nou xassís.

Si el tema de Márquez va ser la creu, per a Maverick Viñales va ser la cara. Ja a la tanda definitiva, Viñales, el més ràpid de divendres, es va posar al capdavant de la taula de temps i només Quartararo, a falta de pocs minuts, va aconseguir desbancar-lo a dalt de tot convertint-se en el primer pilot capaç de baixar de l’1:32 en el traçat neerlandès. Tanmateix, el català va esgotar les últimes opcions per marcar un impressionant 1:31.814. Per la seua part, Àlex Márquez va ser setzè.

“Ja he sortit amb una maneta de fre posterior a la mà perquè no podia prémer amb el peu”

Al costat de Viñales, Raúl Fernández (Kalex) en Moto2 i Jeremy Alcoba (Honda) en Moto3 van aconseguir el primer ple espanyol de poles de l’any. El líder del Mundial de Moto3, l’espanyol Pedro Acosta (KTM) va haver de passar per un hospital d’Assen, on va ser ingressat al patir un fort traumatisme toràcic al ser atropellat per la moto de l’italià Riccardo Rossi i serà dubte avui per a la cursa.

“La carrera serà de tràmit, ja espero l’aturada” Marc Márquez va admetre que sortint tan endarrerit la carrera se la prendrà avui com un tràmit, ja que la seua ment està més posada en l’aturada estiuenca després d’Assen i en la segona part de la temporada. “La carrera serà totalment de tràmit, jugar el partit i marxar a casa, no podem esperar gran cosa, simplement esperar l’aturada estival. Tinc ganes de descansar i desconnectar de tot i després començarem a preparar la segona part de la temporada que segur que serà important”, va dir.

tracking