ATLETISME CAMPIONAT D?ESPANYA

Bernat Erta, plata en 400

Espectacular cursa del lleidatà, que va sortir del carrer 1 i va fer marca personal amb 45”69 || Anirà a l'Europeu sub-23 amb la segona marca continental

Bernat Erta, esquerra, al podi amb el guanyador Óscar Husillos i Javier Fernández, bronze.RFEA

El lleidatà Bernat Erta va aconseguir ahir la medalla de plata en la prova dels 400 metres llisos del Campionat d’Espanya disputat a Getafe i ho va fer de forma espectacular, millorant la seua millor marca personal i establint-la en 45”69. Erta, que no havia fet una bona semifinal en la qual va entrar amb el penúltim millor temps, es va sobreposar a l’hàndicap de córrer la final pel carrer 1, per la qual cosa la medalla de plata té regust d’or. Óscar Husillos va ser el guanyador amb 45”37 i el bronze va ser per a Javier Fernández amb 45”96. En una de les finals espanyoles més ràpides de 400, fins a quatre atletes van baixar dels 46 segons.

Com comentava el seu entrenador i pare, Quim Erta, “hem patit després de les seqüeles de la vacuna [que el va minvar físicament fa poc més d’una setmana quan el 4x400 masculí va intentar aconseguir la marca per poder anar als Jocs de Tòquio], hem perdut ritme d’entrenament per això, però aquest noi continua sorprenent propis i estranys. Avui ha estat la primera vegada que he plorat quan l’he abraçat després del resultat, la tensió i la felicitat s’han alliberat”.

Ara el següent objectiu de Bernat Erta a nivell individual serà l’Europeu sub-23 de Tallinn (Estònia), que es disputarà entre el 8 i 11 de juliol, en el qual partirà amb la segona millor marca continental en els 400.

En aquest Europeu hi haurà un altre lleidatà, Arnau Monné, a la prova dels 100 metres. L’atleta de Tàrrega va fer marca personal dissabte a la final dels 100 de l’Estatal amb un temps de 10”31, que suposa rècord català sub-23 (l’anterior marca datava de fa 24 anys, des del 1997) i coliderar el rànquing espanyol amb un triple empat.

Estarà demà amb el 4x400, que opta encara a bitllet per a Tòquio Erta, que tenia aquest any la millor marca espanyola de la temporada i millor marca personal amb 45”74, va aconseguir un crono de 45”69 que el catapulta cap a Tòquio, per on va guanyar plaça olímpica per al 4x400 mixt. A més, demà està seleccionat per al 4x400 masculí on tindrà una última oportunitat per aconseguir la marca que per rànquing li doni també el passaport olímpic. L’ara sí últim intent, després del fallit de fa poc més d’una setmana, tindrà lloc a Castelló.