SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Lluís Cortés dimiteix del Barça per la pressió de la plantilla

Se sent “amb molt poca energia” per seguir després de guanyar un triplet històric

Lluís Cortés, dirigint el seu equip en un partit d’aquesta temporada passada.

Lluís Cortés, dirigint el seu equip en un partit d’aquesta temporada passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del Barça femení, el balaguerí Lluís Cortés, no continuarà al capdavant de l’equip, que va portar aquest 2021 a conquerir un triplet històric. Abans del partit amb el qual l’equip tancava ahir la Lliga contra l’Eibar (9-1), va comunicar a les jugadores la seua decisió de no seguir. Els principals motius de la decisió serien el desgast i la falta d’energia pels esdeveniments, alguns dels quals extraesportius, en aquest final de curs, amb jugadores demanant la seua destitució a la directiva blaugrana.

“Ara mateix em sento amb molt poca energia per continuar liderant aquest equip. El millor del món necessita un entrenador capacitat per arrossegar, encomanar i transmetre força al grup i jo ara mateix sento que no puc. Ha estat un any de molt desgast i, la veritat i l’únic motiu, és el temps: ho desgasta tot. El que necessita aquest grup per continuar guanyant i són diferents canvis”, i un d’ells és fer un pas al costat.

Cortés va prendre el comandament de la banqueta el gener del 2019, reemplaçant Fran Sánchez. Com a primer tècnic ha guanyat sis títols, la primera Lliga de Campions del club, dos Lligues, dos Copes i una Supercopa.

Va afirmar que la decisió està molt “meditada. Des de l’endemà de guanyar la Champions que hi dono tornades.

Tenia clar que no volia comunicar res fins a acabar la temporada per no canviar cap dinàmica que pogués destorbar una temporada històrica. Volia arribar fins a l’últim dia intentant guanyar tots els partits i que l’equip no es descentrés”, va argumentar.

“Aconseguir aquest primer triplet ens ha fet estar supercontents, però també ha estat una temporada molt dura. Vam començar a entrenar-nos el 10 de juliol i han estat 353 dies de molt treball, esforços, convivència..

amb tots els condicionants per la Covid. I això va fer que hagi estat una temporada de moltíssim desgast per a tothom, tant físic com emocional”, va concloure.

tracking