SEGRE

BÀSQUET LEB

El Força Lleida aposta per la base

David Cuéllar torna al club que va deixar fa set anys per anar al Fuenlabrada

David Cuéllar, aquesta temporada vestit del Villarrobledo.

David Cuéllar, aquesta temporada vestit del Villarrobledo.PEDRÁN LOZANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el Força Lleida ha adaptat la nova imatge a les arrels de Lleida, vestint amb el color bordeus de la ciutat i portant la Seu Vella impresa a la samarreta, també ha fet el mateix a la primera plantilla apostant clarament per la base. Després del fitxatge de Gerard Encuentra com a entrenador i la confirmació del del planter Albert Lafuente com a jugador del primer equip a tots els efectes després de passar any i mig cedit al Clavijo riojà, el club va anunciar ahir el primer reforç, David Cuéllar, un altre lleidatà sortit de la base del Força Lleida, que torna set anys després d’anar-se’n al Fuenlabrada.

El jugador de Benavent de Segrià, fill de l’actual responsable dels equips base del club i director del projecte de fusió amb el CB Lleida, Carles Cuéllar, va començar al planter del Lleida Bàsquet i després del Força Lleida, que va deixar la temporada 2014-2015, en edat júnior, per incorporar-se al Fuenlabrada, amb el qual va arribar a debutar a l’ACB a la campanya següent en un partit contra l’Unicaja. En les tres temporades que va jugar en terres madrilenyes també va estar vinculat al Getafe, el seu filial de Plata, després va passar al Girona, on va estar-se dos anys més, un en lliga EBA (2017-2018) i un altre a Plata (2018-2019), i les dos últimes campanyes al Villarrobledo, les dos a Plata.

L’aler de Benavent és la primera incorporació de l’era Gerard Encuentra després del retorn d’Albert Lafuente

Cuéllar, d’1,97 metres d’estatura i que al setembre complirà 24 anys, pot alternar les posicions d’escorta i aler i és una aposta de Gerard Encuentra, que ja el va intentar convèncer en els últims anys per fitxar pel Pardinyes. “Estic molt content de la seua incorporació, un jugador que coneix perfectament el club i la seua filosofia, ja que s’ha format a la nostra base. L’he vist créixer tots aquests anys a la LEB Plata, on l’he seguit molt. Al Villarrobledo tenia un rol molt protagonista i és un bon moment per fer aquest salt a la LEB Or per seguir creixent i donar-li aquesta oportunitat”, va assenyalar el nou tècnic del Força Lleida, que va destacar el seu físic i polivalència.

“Esportivament és un jugador amb unes condicions físiques molt bones, que pot ocupar les posicions de 2 i de 3, que corre molt bé el contraatac i és capaç de defensar qualsevol jugador de la línia exterior. Estic molt content i esperem que pugui donar-nos moltes alegries”, va sentenciar.

Cuéllar firma per una temporada i formarà tàndem lleidatà amb Albert Lafuente, amb Encuentra a la banqueta, i igualarà d’aquesta forma la quota de representants de Lleida que hi va haver a la primera plantilla les temporades 2017-2018 i 2018-2019, amb Marc Martí, Rubín de Celis i Borja Comenge d’entrenador, si bé llavors també formava part de l’equip l’argentí Juampi Sutina, format al planter del Lleida Bàsquet. Aquesta última temporada al Villarrobledo ha fet una mitjana de 4,6 punts, 3,7 rebots i 8,6 de valoració, la tercera més alta de l’equip manxec.

tracking