SEGRE

BÀSQUET LEB PLATA

El CB Pardinyes negocia la venda de la plaça de Plata

Amb diversos clubs, entre ells l'Eivissa, per permutar la categoria i tornar a EBA

El Pardinyes va tancar el segon any a Plata jugant per l’ascens.

El Pardinyes va tancar el segon any a Plata jugant per l’ascens.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta directiva del Club Bàsquet Pardinyes negocia la venda de la seua plaça de LEB Plata amb diversos equips de la conferència C de la Lliga EBA, entre els quals el CB Sant Antoni Eivissa. La delicada situació econòmica que travessa l’entitat lleidatana, que ha anat engrandint el deute en les dos temporades que porten militant a la tercera categoria del bàsquet estatal, ha fet que la junta s’hagi replantejat el futur i estigui sospesant seriosament un intercanvi de places si no aconsegueix prou finançament abans de divendres a les 13.00 hores, que és quan expira el termini per inscriure’s a la categoria.

És per aquest motiu que ha obert negociacions amb diversos clubs, especialment el Sant Antoni eivissenc, el director esportiu del qual és Jordi Grimau, exjugador del Lleida Bàsquet. El Pardinyes ha demanat per la plaça prop de 50.000 euros, una quantitat que li permetria tancar l’exercici passat sense pèrdues i afrontar el futur amb més estabilitat econòmica.

És la xifra que el Pardinyes reclama inicialment per cedir la plaça, molt elevada per a molts clubs

Des del club s’ha negat que hi hagi negociacions obertes amb cap club i, fins i tot, que s’hagi pres la decisió de vendre la plaça. “De moment no s’ha arribat a plantejar aquesta possibilitat”, va assegurar el president, Pere Roqué. La junta ha de decidir abans de divendres al migdia el seu futur més immediat, que passa per seguir a la LEB Plata sense tenir prou suports per suportar-la econòmicament, o trobar un club amb el qual intercanviar la plaça i tornar a la Lliga EBA. En cas que l’acord no es tanqués abans del termini estipulat per la Federació Espanyola i el Pardinyes hagués de renunciar-hi, es veuria obligat a jugar a la Copa Catalunya, amb la qual cosa descendiria dos categories.

El Sant Antoni Eivissa ja ha presentat a la FEB tota la documentació i l’aval corresponent per jugar la temporada que ve a la LEB Plata, a l’espera d’aconseguir una plaça, ja sigui per cobrir una vacant o per adquirir-la a través d’una permuta. L’equip balear, que aquesta temporada ha tingut a la plantilla el lleidatà Martí Duch, que va arribar a debutar a LEB Or amb el Força Lleida la temporada 2015-2016, s’ha quedat a les portes de pujar a Plata.

Els balears van perdre l’últim duel de la fase d’ascens contra el Fuenlabrada, que va ser el que va aconseguir un dels cinc bitllets d’ascens.

El CB Lleida espera inscriure’s avui o demà a l’LF2 La junta directiva del Club Bàsquet Lleida treballa aquests dies a contrarellotge per tenir tota la documentació en regla, inclòs l’aval de 13.500 euros i el pagament de 1.000 euros més en concepte d’inscripció, per presentar-la a la Federació Espanyola entre avui i demà i certificar així l’ascens a la Lliga Femenina 2 que tan brillantment va aconseguir l’equip d’Albert Puig a la fase que es va disputar fa unes setmanes a Màlaga.

tracking