SEGRE

OLIMPISME JOCS OLÍMPICS DE TÒQUIO

Confirmats per a Tòquio els atletes Erta i Lamdassem

Són ja 4 lleidatans amb Craviotto i Vilarrubla i, probablement, 5 amb Oriola

Bernat Erta Majó.

Bernat Erta Majó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Federacions Olímpiques, presidida per Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol, va aprovar ahir la composició final de la delegació olímpica que representarà Espanya als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i hi figuren com a segurs quatre lleidatans: els piragüistes Saúl Craviotto i Núria Vilarrubla i els atletes Bernat Erta i Ayad Lamdassem. Aquests dos últims van ser confirmats ahir oficialment, fins i tot abans que la Federació Espanyola d’Atletisme doni a conèixer la relació de seleccionats el proper 5 de juliol. “Ser olímpic és una gran il·lusió per a qualsevol esportista i és fer realitat un somni”, va afirmar ahir Erta.

L’Equip Olímpic Espanyol acudirà a la capital nipona amb un total de 314 esportistes, entre els quals es trobaran 183 homes i 131 dones. Però hi ha esports, sobretot els d’equip, en els quals falta per designar els seleccionats.

En un d’ells, el bàsquet, figura a la preselecció el barcelonista Pierre Oriola. El jugador de Tàrrega i capità del Barça es va reincorporar ahir als entrenaments de la selecció espanyola, després d’abandonar la concentració el cap de setmana, a causa que havia tingut un contacte estret amb una persona que va donar positiu per Covid.

En cas de no sorgir cap contratemps, Oriola serà a Tòquio i, per tant, serien cinc els lleidatans en la cita olímpica..

Val a recordar que Saúl Craviotto, a més de competir en K4 i potser en K1, serà l’abanderat de l’equip espanyol amb la nadadora Mireia Belmonte. Per la seua part, Núria Vilarrubla competirà en C1 d’eslàlom en aigües braves, Bernat Erta ho farà al 4x400 mixt i Ayad Lamdassem, en marató.

Aragó diu que no estarà en una candidatura Pirineus-Barcelona

El govern d’Aragó no vol figurar en una candidatura amb el nom de Pirineus-Barcelona i exigeix “igualtat de condicions” per optar als Jocs Olímpics d’Hivern 2030, segons va informar l’Heraldo de Aragón. La pretensió del COE és oficialitzar la candidatura entre el 12 i el 16 de juliol. Ahir la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va celebrar que el govern espanyol doni suport al nou govern i d’aquesta manera també a la candidatura olímpica. Serà un projecte sostenible econòmicament, ecològicament i socialment.

Bernat Erta Majó.

Bernat Erta Majó.SEGRE

tracking