SEGRE

FUTBOL FEDERACIONS

Els clubs aproven que no hi hagi descensos i els comptes de la Catalana

Clima de tensió i protestes contra Soteras

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol.

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs van aprovar ahir a la nit, en una maratoniana assemblea de la Federació Catalana de Futbol, que no hi hagi descensos amb 193 vots a favor i 142 en contra, després que la majoria dels equips posés com a condició principal aquesta premissa per reprendre la competició aquest any amb el risc de la Covid. I els equips que es van retirar de la competició podran ascendir la pròxima temporada i no seran sancionats.

A més, van ser aprovats els comptes federatius amb el resultat de 232 vots a favor, 127 en contra i 25 abstencions. La junta que presideix Joan Soteras va presentar un pressupost de 26.968.500 euros i un dèficit d’1,35 milions, que va atribuir fonamentalment a la pandèmia, després que el seu antecessor en el càrrec, Andreu Subies, deixés l’ens federatiu amb superàvit i després d’anys d’eixugar el deute que va heretar.

Les dos plataformes opositores a la junta volien que el vot fos secret i no ho van aconseguir

Hi va haver crits de “tongo, tongo” i xiulets. De fet, la Plataforma per una FCF dels Clubs, un dels moviments opositors als actuals dirigents federatius, va denunciar que la votació havia estat molt més ajustada del que es va anunciar en el recompte final. Una cosa que van atribuir al fet que l’FCF no va permetre que el vot fos secret.

Fa dos setmanes l’ACFAC (Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya) i la Plataforma per una FCF dels Clubs van mostrar la seua disconformitat amb la gestió de l’actual junta. Les dos associacions van proposar diversos punts a tractar a l’assemblea d’ahir a Blanes i que tenien suport de més de 400 firmes, però no van aconseguir aprovar-los. Soteras va assegurar en una recent entrevista que compta amb el suport del 99% dels clubs, però pel que es va veure ahir a l’assemblea, no sembla que sigui així.

Jordi Terés i quatre directius ‘planten’ Soteras a l’assemblea

Un dels moments àlgids de la polèmica assemblea es va produir quan cinc directius de la Federació Catalana defenestrats per Joan Soteras, entre ells l’exdelegat de Lleida Jordi Terés, van abandonar el faristol de la junta i van dimitir (encara que se’ls va obligar a deixar els seus càrrecs continuaven sent directius). Juntament amb Terés van dimitir Juanjo Isern, Jordi Solé, Manel Duran i Toni Tañà.

tracking