SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

El Força Lleida és d'Or i el Pardinyes, a Territorial

Demanarà plaça a Copa Catalunya al no inscriure's ni a LEB Plata ni a EBA

El Pardinyes passa de jugar la fase d’ascens a baixar a Territorial.

El Pardinyes passa de jugar la fase d’ascens a baixar a Territorial.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va expirar el termini per inscriure’s a les competicions FEB i es va confirmar el pitjor dels auguris: el descens del Club Bàsquet Pardinyes a la categoria Territorial, mentre que la bona notícia va arribar del Força Lleida, que van confirmar com a equip de LEB Or després d’admetre’s la permuta de la plaça amb el Barça.

El Pardinyes no va obrar finalment el miracle i no es va inscriure ni a LEB Plata, categoria en la qual tenia els drets federatius, ni a EBA, com ja va avançar ahir SEGRE. No va poder tancar in extremis cap intercanvi de places i descendeix, de moment, a l’última categoria autonòmica, la Tercera Catalana, tot i que el club va fer constar, de forma errònia en un comunicat, que continuaria a EBA esperant cobrir alguna vacant.

Fonts de la Federació Espanyola van confirmar ahir a aquest diari que “el Pardinyes no s’ha inscrit a LEB Plata ni ha presentat documentació ni aval per optar a una plaça d’EBA, per la qual cosa no serà a les competicions FEB la temporada que ve”. Ara mateix el club és a Tercera Catalana, encara que té intenció de demanar plaça a Copa Catalunya.

Tamames, vicepresident, va acusar les institucions de ser “partidistes” i de “menysprear” el club

Berni Tamames, vicepresident del CB Pardinyes, va reconèixer que “estem molt dolguts per haver hagut de prendre aquesta decisió”, i va carregar durament contra les institucions, que va titllar de “partidistes” a l’hora de donar els ajuts i de no complir les subvencions pactades. “La Diputació no ens ha pagat els 50.000 euros d’aquesta temporada ni tampoc els de l’anterior, que ja els donem per perduts. Els nostres èxits molestaven i ha primat l’interès polític”, va asseverar. L’exjugador va reconèixer que la causa de la renúncia és estrictament econòmica. “No som uns suïcides ni uns kamikazes, i no podíem embarcar-nos en un projecte sense els compromisos de les institucions, hauria estat d’irresponsables. Hem mort d’èxit, ningú ens ha matat, però tampoc ningú ens ha ajudat a no morir”, va etzibar Tamames, que va dir que el club s’ha sentit “menyspreat” pel regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor, que va acusar de tenir preferència pel Força Lleida i forçar una col·laboració entre els dos clubs. “No se’ns ha tractat de la mateixa manera”, va dir.

Al comunicat que es va fer públic ahir, el Pardinyes també va anunciar un superàvit de 503 euros de l’última temporada, tot gràcies al fet que alguns membres de la junta han assumit, a títol personal a través de pòlisses, les pèrdues de l’últim exercici, que s’atansen als 40.000 euros.

Força Lleida amplia el contracte d’Albert Lafuente fins al 2023

El Força Lleida, que seguirà per desena temporada consecutiva competint a la LEB Or, va anunciar ahir l’ampliació de contracte del base Albert Lafuente per una temporada més, fins al juny del 2023.

El del planter, que torna de la cessió al Clavijo, també veu millorats els seus emoluments, atès que aquesta temporada ja formarà part de la primera plantilla que dirigirà Gerard Encuentra.

“Estem molt satisfets amb l’ampliació de contracte perquè per a nosaltres és una peça molt important per al projecte, un jugador en qui confiem molt per la seua evolució esportiva aquests últims anys i també per la implicació. L’etapa de cessió a Clavijo ha estat molt fructífera per a totes les parts, ha gaudit de molts minuts que l’han fet créixer en el joc, tant ofensivament com defensivament, i creiem que està preparat per afrontar els següents reptes a la nostra plantilla, i no només per una temporada sinó per més temps, per això l’ampliació”, va assenyalar en aquest sentit Joaquín Prado, director esportiu del club.

Prado també serà el director esportiu del CB Lleida a la Lliga Femenina 2

Joaquín Prado, director esportiu del Força Lleida, també exercirà aquest càrrec al CB Lleida per fonamentar les bases del primer equip, que la temporada que ve disputarà, per primera vegada en la seua història, a la Lliga Femenina 2, la tercera categoria del bàsquet femení espanyol. Prado ja s’havia fet càrrec de la coordinació general dels planters dels dos clubs, en virtut de l’acord al qual es va arribar fa unes setmanes i que podria tenir més recorregut.

Dilluns vinent està prevista una reunió entre les dos directives amb la possibilitat sobre la taula que el primer equip s’inclogui també en el projecte de col·laboració firmat entre aquests dos equips.

Prado treballarà en estreta vinculació amb el cos tècnic del primer equip i amb la junta directiva a fi d’assessorar en la configuració de la plantilla i dels fitxatges. El primer objectiu serà negociar la renovació d’Albert Puig com a entrenador. “Vull seguir i el club vol que segueixi, i espero que arribem a un acord”, va dir el tècnic de l’ascens, que es veu capacitat per dirigir el projecte. “Em sento preparat per afrontar el repte”, va dir Puig, que té clar que, si renova, confia a mantenir pràcticament tot el bloc que ha fet possible la gesta i un parell o tres de retocs importants.

“S’ha de fitxar, tant sí com no, una base i una pivot gran, perquè si no patirem molt, i confio que nou o deu jugadores continuïn”, va explicar el tècnic, que assumeix que l’objectiu de la temporada vinent “no pot ser cap altre que mantenir-nos i consolidar el projecte. Després ja es veurà”, va asseverar.

El Pardinyes passa de jugar la fase d’ascens a baixar a Territorial.

El Pardinyes passa de jugar la fase d’ascens a baixar a Territorial.POL PUERTAS

tracking