Itàlia segueix de dolç

Deixa fora la Bèlgica de Robert Martínez i fa 32 partits que no perd || Barella i Insigne van segellar el triomf

Els jugadors italians celebren un dels dos gols que van anotar ahir a Bèlgica.

Els jugadors italians celebren un dels dos gols que van anotar ahir a Bèlgica.EFE

La selecció d’Itàlia, amb una defensa granítica i un atac contundent, va vèncer ahir 2-1 la Bèlgica de Robert Martínez als quarts de final de l’Eurocopa, i ara s’enfrontarà dimarts a Espanya per quarta Eurocopa seguida. El 2008 va guanyar la Roja a quarts de final; el 2012 també van somriure els espanyols a la final i el 2016 es va imposar Itàlia a vuitens.

Els de Roberto Mancini van seguir amb la ratxa de 32 partits sense perdre i els belgues hi van posar poc per impedir-ho. Als 10 minuts Bonucci va arribar a celebrar gol en una falta a l’àrea, però el VAR el va anul·lar per fora de joc.

Aquí va començar l’intercanvi de cops, gairebé una anada i tornada, que en els belgues va nàixer sempre amb De Bruyne. El del Manchester City va muntar contres perfectes, però en una va topar amb Donnarumma i en una altra va ser Lukaku el que es va trobar amb la mà salvadora del porter rival.

En els de Mancini, Insigne i Chiesa deixaven bons intents de desbordar i generar perill, però va ser Barella el que va obrir el marcador a la mitja hora (0-1). Itàlia va treure ràpid una falta, Bèlgica va recuperar la pilota però la sortida de Vertonghen va ser dolenta, com la defensa a un Barella que entre tres va aconseguir treure el tir.

Menys va poder fer al 0-2 d’Insigne, una retallada i un xut perfecte des de la frontal. El guió va canviar abans del descans, quan Doku va ser abatut per Di Lorenzo i Lukaku va retallar distàncies de penal.

La represa va ser italiana, 10 minuts d’atreviment a la recerca de la sentència, que no va arribar, fins que Bèlgica va tornar a arribar i va estar a prop de forçar la pròrroga, però es va quedar en l’intent..