SEGRE

JOCS OLÍMPICS

El Japó imposa l'estat d'emergència a Tòquio i no hi haurà espectadors als Jocs Olímpics

El Japó imposa l’estat d’emergència a Tòquio i no hi haurà espectadors en els Jocs Olímpics

Imatge de la ciutat de Tòquio, que acollirà els Jocs Olímpics al juliol i agost de l’any que ve.

Imatge de la ciutat de Tòquio, que acollirà els Jocs Olímpics al juliol i agost de l’any que ve.VIOLA KAM /SOPA IMAGES VIA ZUMA W / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Japó ha acordat recuperar l’estat d’emergència per a Tòquio a partir de dilluns vinent i fins el 22 d’agost, el que implica un enduriment de les mesures en plens Jocs Olímpics, que podrien celebrar-se sense públic als estadis a causa de l’empitjorament de la pandèmia de COVID-19.

Tòquio ja estava -fins diumenge vinent- en un estat de 'gairebé emergència', però el repunt dels contagis ha portat a l’Executiu de Yoshihide a elevar un nivell d’alerta que també s’aplicarà en la prefectura d’Okinawa, informa l’agència Kiodo. En el cas de Tòquio, amb aquest ja són quatre els estats d’emergència aplicats des de l’inici de la pandèmia.

El ministre responsable de la resposta a la pandèmia, Nishimura Yasutoshi, ha explicat que les autoritats demanaran bars i restaurants que tanquin les 20.00 i no serveixin alcohol. Els esdeveniments queden limitats a un màxim d’aforament del 50 per cent o 5.000 assistents, la qual cosa es traduirà previsiblemnte en un control més estricte sobre la cita esportiva, informa la cadena NHK.

Los Juegos Olímpicos començaran el 23 de juliol i conclouran el 8 d’agost, per deixar pas als Paralímpics. La seua celebració ja havia estat ajornada el 2020 i els dubtes sobre la seua celebració han augmentat al mateix ritme que els contagis dels últims dies --dimecres, la capital va notificar 920 nous positius de COVID-19-.

Yasutoshi preveu que aquest repunt es tradueixi en més malalts hospitalitzats o greus, mentre que la campanya de vacunació no acaba de consolidar-se al Japó. Diverses zones, entre elles Tòquio, han deixat d’acceptar noves reserves de cites pels problemes en el repartiment de dosi, segons l’agència Bloomberg, que ha apuntat a un excés de vacuna en llocs on la demanda és baixa i viceversa.

tracking