SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida tanca la cessió de Badio i Marcos, del Barça

El club negocia la tornada d'Eric Stutz i la renovació de Michael Carrera

Brancou ha debutat aquest any amb el Barça a la Lliga ACB.

Brancou ha debutat aquest any amb el Barça a la Lliga ACB.ACB MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Força Lleida ja ha tancat amb el FC Barcelona la cessió del base argentí Juani Marcos i del combo Brancou Badio, que arribaran al Barris Nord en virtut de l’acord que les dos entitats van firmar fa unes setmanes per a la permuta de les seues places, que ha permès al quadre lleidatà evitar el descens a Plata i mantenir-se per desena temporada consecutiva a la LEB Or.

Marcos i Badio, que estan pendents de prorrogar els seus contractes, són dos de les perles del planter blaugrana els noms dels quals ja van estar sobre la taula quan es negociava la permuta de places, com va publicar SEGRE el 10 de juny.

Badio i Marcos han estat els dos màxims anotadors amb 11,5 i 8,6 punts de mitjana, respectivament

Hadji Omar Brancou Badio, conegut també amb el sobrenom de Papi, és un base escorta senegalès de 22 anys i 1,91 metres d’altura que destaca pel seu físic i facilitat anotadora. Va arribar al Barça procedent de la Canàries Basketball Academy i aquest any ha fet una mitjana d’11,5 punts (ha estat el màxim anotador de l’equip), 4,3 rebots, 1,8 assistències i 11,3 de valoració per partit. Ja ha estat internacional absolut amb el seu país durant les finestres del Mundial de la Xina.

Juan Ignacio Marcos, per la seua part, és un base argentí d’1,96 metres d’altura que aquesta setmana acaba de complir els 21 anys i que està cridat a seguir els passos del seu compatriota Leandro Bolmaro.

Format al planter d’El Coatí d’Eldorado i després del Peñarol Mar del Plata, va destacar en el Mundial sub-19, en el qual va fer una mitjana de 10,4 punts, 3,7 rebots i 2,6 assistències. Juani Marcos té un gran maneig de la pilota, bona visió de joc, gran finalitzador amb les dos mans i bon llançador des de llarga distància.

Aquesta última temporada, en la qual ha estat el segon màxim anotador de l’equip, ha firmat 8,6 punts, 3,3 rebots, 3 assistències i 9,7 de valoració.

Ambdós van ser claus en la victòria davant el Zornotza, botxí del CB Pardinyes en el play-off, que va donar l’ascens al Barça B. Badio va aconseguir 18 punts, 4 rebots, 3 assistències i 28 de valoració, i Marcos 16 punts, 5 rebots, 4 assistències i 22 de valoració.

Badio i Marcos s’uniran als dos jugadors ja confirmats a l’equip de Gerard Encuentra, els lleidatans Albert Lafuente i David Cuéllar.

La direcció esportiva té diverses operacions obertes, entre les quals el possible retorn d’Eric Stutz, que va ser el millor de l’equip lleidatà fa dos temporades i que aquesta passada va jugar fins al desembre al Ramat HaSharon israelià. També es treballa en la continuïtat de Michael Carrera, tot i que en el seu cas caldrà esperar, ateses les importants ofertes que té l’internacional veneçolà.

tracking