SEGRE

FUTBOL EUROCOPA 2020

La vergonya d'Anglaterra

Rashford, Sancho i Saka, que van errar a la tanda de penals, van rebre insults racistes per part dels hooligans || Emojis amb imatges de simis i bananes publicats a les xarxes socials

La selecció ‘azzurra’ va recórrer els carrers de Roma amb un bus descobert davant de milers de ‘tiffosi’.

La selecció ‘azzurra’ va recórrer els carrers de Roma amb un bus descobert davant de milers de ‘tiffosi’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els salvatges insults racistes que van rebre diversos jugadors i els actes vandàlics entorn de la final de l’Eurocopa han portat la vergonya a Anglaterra, atònita davant de la reacció dels seus hooligans, que ara també despleguen odi a través de les xarxes socials. Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka van tenir la desgràcia de fallar els seus penals a la tanda decisiva de la final contra Itàlia. Tan aviat com els seus errors van derrotar la selecció anglesa, van esclatar els improperis contra aquests tres joves negres, d’edats entre els 19 i 23.

El problema no és nou. Aquesta temporada ha portat fins i tot a un boicot de les xarxes pels futbolistes de la Premier League. Però la caixa de ressonància que suposa la primera gran final internacional a què arribava Anglaterra des del 1966 magnifica el fenomen. Twitter va assegurar, a través d’un comunicat, haver eliminat més de mil missatges i haver suspès “un nombre de comptes” en 24 hores per haver violat les regles d’ús.

La UEFA, per la seua part, va condemnar ahir “enèrgicament els indignants insults racistes” rebuts pels jugadors a les xarxes socials. “No hi ha lloc a l’esport ni la societat per a cap tipus de comportament discriminatori. La UEFA s’uneix als jugadors i a la petició de la FA anglesa que s’apliquin els càstigs més durs possibles a tots els responsables”, va demanar l’organisme a través d’un comunicat.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, també va condemnar els insults racistes, així com la Federació d’Anglaterra (FA), que va admetre estar “horroritzada”.

Johnson va tuitejar ahir que els responsables dels comentaris racistes haurien d’estar “avergonyits” i va afegir que els jugadors haurien de ser tractats com a “herois” i no insultats. La FA va recalcar en un comunicat que els comportaments racistes “no són benvinguts a l’equip” i va agregar: “Demanem càstigs més durs per a qualsevol que sigui responsable.

Farem tot el possible per treure la discriminació del joc, però implorem al Govern que actuï ràpidament i aprovi l’adequada legislació a fi que aquest abús tingui conseqüències”, va afegir a la nota..

La policia britànica va realitzar diumenge 49 detencions i va explicar que 19 dels seus agents van resultar ferits després d’enfrontar-se a grups d’aficionats a prop de l’estadi de Wembley.

tracking