SEGRE

ESPORTS

El 20è Campionat d'Espanya d'Atletisme se celebrarà a Lleida

La pista municipal de les Basses acollirà la competició els dies 17 i 18 de juliol

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escenari ideal pel 20è Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-16 és la pista de les Basses i aplegarà 650 joves atletes. No és la primera vegada que Lleida acull una competició d’aquestes característiques, després que l’any 1997 se celebrés el Campionat estatal en categoria sub-18.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit avui la presentació oficial d’aquest campionat, que comptarà amb la representació d’11 joves atletes lleidatans. Pueyo ha destacat la importància de l’esport de base en el creixement d’infants i joves i ha destacat el “gran arrelament de la pràctica esportiva entre nens i nenes a Lleida, amb 14.000 infants i joves federats”. 

D’altra banda, Pueyo ha remarcat la capacitat organitzadora de Lleida de grans esdeveniments esportius amb la implicació dels clubs esportius i federacions, i ha recordat la repercussió econòmica que generen. El Campionat estatal d’atletisme d’aquest cap de setmana ha fet que les reserves dels hotels de la ciutat estiguin al 100% i que atletes i familiars i equips hagin hagut d’ocupar places hoteleres a municipis com Balaguer o Tàrrega.

Actualment, la ciutat de Lleida ha posat de relleu una intensa activitat esportiva, ja que a banda de celebrar-se el campionat d'atletisme, també té lloc el Campionat de Xous de Patinatge, que finalitzarà al juliol. El regidor d'esports, Ignasi Amor afirma que “els esdeveniments esportius del nivell d’aquests campionats permeten unir esport, turisme i promoció econòmica”. 

També han intervingut en la presentació del campionat Sebastià Vidal, president del Lleida Unió Atlètica i vicepresident del Club Terres de Ponent, Joan Villuendas Bornau, vicepresident de la Real Federación Española de Atletismo i president de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep M. Antentas Altarriba, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme i Eduard Aixalà, president del Club Terres de Ponent.

Han estat presents en el saló de plens de la Paeria les atletes Marwa El Kouya Ali, campiona d'Espanya de 3000 metres llisos i la sotscampiona d’Espanya de llançament de javelina, Èrika Sellart, Ángeles Ribes, portaveu de grup municipal de Ciutadans, Marisa Xandri, portaveu adjunta grup municipal del PP, Jackson Quiñonez, representant del grup municipal PSC, David Melé, representant del grup municipal JxCA i Sergio González, regidor no adscrit.

tracking