SEGRE

BÀSQUET LLIGA LEB OR

Inici davant d'un històric

L'ICG Força Lleida obrirà la competició el 8 d'octubre a la pista de l'Estudiantes, descendit per primera vegada de l'ACB || L'estrena al Barris Nord, amb públic, el dia 12 contra l'Alacant

Gerard Encuentra, entrenador del Força Lleida.

Gerard Encuentra, entrenador del Força Lleida.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Força Lleida iniciarà la Lliga LEB Or 2021-2022 a la pista d’un dels principals favorits a l’ascens, l’Estudiantes, tot un històric que ha descendit per primera vegada de l’ACB. Serà el 8 d’octubre, segons va oferir el sorteig del calendari, celebrat ahir a la seu de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Un inici complicat per a una temporada històrica, en la qual el club celebrarà els primers deu anys d’existència.

Tan sols quatre dies després, el dimarts 12 d’octubre, l’equip que entrena Gerard Encuentra disputarà el primer matx al Barris Nord. Serà amb públic i contra l’Alacant, un dels semifinalistes de la Lliga passada. Aquest partit es jugarà en dimarts aprofitant que serà festiu, però el Força Lleida ja ha decidit que, una vegada finalitzades les restriccions per la pandèmia, tornarà a jugar els encontres com a local els divendres a les 21.00, com era habitual.

L’equip, finalitzades les restriccions per la Covid, tornarà a jugar com a local els divendres a les 21.00

L’últim partit de la fase regular el jugarà el 20 de maig de 2022 a la pista del Melilla, la mateixa en la qual va tancar la temporada passada i on va segellar un descens que el club ha pogut evitar gràcies a una permuta de places amb el Barcelona B. La Copa Princesa es jugarà el 21 de gener i els play-offs, a anada i tornada, es jugaran del 26 de maig al 10 de juny. Pel que fa a la Final Four, serà els dies 18 i 19 de juny. La Lliga es torna a disputar aquesta temporada en un únic grup de divuit equips, dels quals dos ascendiran a l’ACB i tres baixaran a LEB Plata.

Albert Aliaga, president del club, va reiterar que considera “més just una Lliga de tots contra tots. Amb aquest sistema, l’any passat no hauríem baixat”, va defensar. Respecte al sorteig del calendari, va dir que “començar a la pista de l’Estudiantes em sembla bé; potser és el millor moment per jugar contra ells” i va ratificar que ja tenen el permís de la Paeria per jugar amb públic al Barris Nord.

“Al final s’ha de jugar contra tots i és una Lliga molt llarga”

L’entrenador de l’ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, va restar importància al fet de començar a la pista d’un dels acabats de descendir: “Sí, comencem a la pista d’un dels cocos de la competició, però al final has de jugar contra tots”, va valorar. “Serà una competició molt llarga, que és imprevisible i en la qual tots els equips poden guanyar qualsevol. Ens prepararem al millor possible per a un començament complicat.”

Gerard Encuentra, entrenador del Força Lleida.

Gerard Encuentra, entrenador del Força Lleida.JCMC

tracking