SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Barça jugarà un amistós amb el Força Lleida a l'agost

Al Barris Nord, en virtut del conveni que ahir es va firmar per un any prorrogable

Pep Castarlenas, Albert Aliaga, Josep Cubells i l’empresari lleidatà Sisco Pujol, després de la firma.

Pep Castarlenas, Albert Aliaga, Josep Cubells i l’empresari lleidatà Sisco Pujol, després de la firma.X.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Força Lleida i el Futbol Club Barcelona van firmar ahir de forma oficial al Barris Nord el conveni que van acordar fa setmanes i que va permetre la permuta de places perquè l’equip lleidatà conservés la seua plaça a la LEB Or. L’acord és per una temporada, prorrogable anualment, i s’hi contempla, al marge de l’esmentada permuta de places, la cessió d’un mínim de dos jugadors i un màxim de quatre per part blaugrana i altres iniciatives, entre aquestes la disputa d’un partit amistós a Lleida de la primera plantilla que dirigeix Sarunas Jasikevicius.

Malgrat que no s’ha parlat de dates, ja que les pretemporades dels dos equips encara no han començat, l’amistós podria celebrar-se a finals d’agost i amb públic al Barris Nord, en què els abonats tindrien entrada gratuïta. El Barça hi aniria, en principi, amb bona part del seu primer equip, menys els jugadors que hauran disputat els Jocs Olímpics, i algun del filial.

En l’acte, Albert Aliaga, president del Força Lleida, va reconèixer que “és un luxe” comptar amb la col·laboració “del principal club esportiu de Catalunya” i va assegurar que “això ens permetrà obrir camins de col·laboració mútua. Hauria estat de tontos no aprofitar aquesta gran ocasió, que serà bona per al club i també per al territori”.

Josep Cubells, directiu responsable de la secció de bàsquet blaugrana, es va congratular de l’acord amb “una entitat històrica del bàsquet català”, va assenyalar, i va parlar de “cercle virtuós” amb la cessió de jugadors que té una finalitat, “que arribin al primer equip del Barça”.

En aquest sentit, cap de les parts va parlar de noms ni de quantitat de jugadors cedits, però l’acord ja està tancat i seran dos els integrants del planter blaugrana que recalaran al Força Lleida. Es tracta del base argentí Juani Marcos, un dels jugadors amb més projecció i que el proper mes de setembre podria aconseguir la nacionalitat italiana, i el combo senegalès Broncou Badio, com ja va avançar SEGRE dies enrere. Els dos arribaran cedits fins a final de temporada, sense cap clàusula perquè el Barça pugui recuperar-los abans del 30 de juny.

tracking