SEGRE

FUTBOL LLIGA RETO IBERDROLA

Nou desafiament per a l'AEM

Començarà la Lliga el 5 de setembre rebent l'Athletic B i acabarà el 29 de maig a casa de l'Osasuna || Temporada de risc amb 18 descensos entre els dos grups a causa d'una reestructuració

La capitana i golejadora Vanesa Núñez ‘Pixu’ durant un partit de la temporada anterior.

La capitana i golejadora Vanesa Núñez ‘Pixu’ durant un partit de la temporada anterior.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AEM començarà la temporada el 5 de setembre davant del seu públic rebent el filial de l’Athletic i acabarà fora de casa, el 29 de maig del 2022, visitant l’Osasuna. Ahir es va conèixer el calendari de la Lliga Reto Iberdrola, que és asimètric, en una competició dividida en dos grups de 16 equips cada un, el Nord en el qual figura el club lleidatà, i el Sud. La competició consta de 30 jornades amb diverses aturades.

Val a recordar que només ascendeixen a Primera Iberdrola els campions de cada grup. I que es tracta d’una temporada perillosa a causa de la reestructuració de les categories, ja que descendiran 18 equips entre tots dos grups.

“Sempre és millor començar a casa en una temporada que no serà fàcil i estarà superdisputada”

El tècnic aemista, Òscar Cobacho, va fer una valoració “positiva del calendari perquè sempre és millor començar a casa. I és contra un filial que en teoria és millor trobar-te’ls al principi de la temporada”.

Quant a la temporada, amb tants descensos, va admetre que “estarà tot superdisputat i, sens dubte, no serà un campionat fàcil” per aconseguir la permanència. No obstant, es va mostrar satisfet per la confecció de la plantilla. “S’ha mantingut gran part del bloc, excepte Hisui, i les jugadores que arriben compten totes amb una gran experiència”, va assenyalar.

La creació d’una categoria intermèdia entre la Reto Iberdrola i la Primera Nacional (on juga el CF Pardinyes), la Tercera RFEF, provocarà que la temporada 2022-23 la categoria on juga l’AEM passi a tenir un únic grup de 16 equips (4 baixaran de Primera Iberdrola i 12 es mantindran de Reto).

És a dir, a la Lliga de l’AEM, que iniciarà dimarts vinent la pretemporada, hi haurà 18 descensos entre els dos grups. Catorze cauran a la nova categoria (Tercera RFEF) i quatre més baixaran al quart esglaó (Primera Nacional).

La capitana i golejadora Vanesa Núñez ‘Pixu’ durant un partit de la temporada anterior.

La capitana i golejadora Vanesa Núñez ‘Pixu’ durant un partit de la temporada anterior.JORDI ECHEVARRIA

tracking