FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Primer test del Barça amb golejada

Els jugadors del Barça celebren un dels gols.

Els jugadors del Barça celebren un dels gols.EFE/ QUIQUE GARCÍA

Quatre gols a la segona part de jugadors del filial, tres de Rei Manaj i un d’Àlex Collado, van donar ahir la victòria al Barcelona davant del Nàstic de Tarragona per 4-0 en un partit en el qual el conjunt de Primera RFEF va jugar amb 10 futbolistes des del minut 38. Aquest va ser el primer matx del Barça com a local que va poder comptar amb públic des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. L’equip blaugrana no jugava amb el suport presencial de la seua afició des del 7 de març del 2020, quan va vèncer per 1-0 contra la Reial Societat al Camp Nou. Aquesta vegada va jugar a l’Estadi Johan Cruyff de la seua ciutat esportiva, on es van congregar 2.037 espectadors.

L’estrena de la pretemporada blaugrana, que va comptar amb la presència del president Joan Laporta, va ser a mig gas, mancada de ritme i d’ocasions de gol. La intensa calor que va fer no va ajudar a l’espectacle.

Ronald Koeman va posar com a titulars els set jugadors del primer equip convocats: Neto, Sergiño Dest, Gerard Piqué com a capità, Miralem Pjanic, Riqui Puig, Sergi Roberto i Samuel Umtiti.

A més, va debutar a la davantera la perla austríaca Yusuf Demir, que encara que va arribar aquest estiu per reforçar el filial no es descarta que pugui tenir minuts amb el primer equip durant la temporada. Koeman va revolucionar el seu equip al descans i va canviar els onze jugadors, deixant el seu conjunt sense cap futbolista amb fitxa del primer equip. El braçalet de capità se’l va quedar Àlex Collado, un altre dels integrants del filial per qui podria apostar Koeman durant el curs.

La resistència del Nàstic va aguantar fins al minut 61, quan Rey Manaj va anotar l’1-0. Collado en el 85 va fer el 2-0. El 3-0 va ser obra de Rei Manaj tan sols un minut després i al 90, aquest mateix jugador, va marcar de penal el 4-0.

Després del partit, Koeman va dir que “tothom ha pogut destacar la seua qualitat, especialment els joves”.

D’altra banda, el Barça s’enfrontarà al FC Red Bull Salzburg austríac al Red Bull Arena el 4 d’agost, en el que serà el quart test de pretemporada per als de Koeman.

Per la seua part, l’Espanyol va jugar ahir a Marbella el seu primer amistós, després de tornar a Primera divisió, i va caure contra el Las Palmas per 1-0.