SEGRE

DEPORTES

Els Jocs més atípics

Tòquio inaugura avui, amb un any de retard per la Covid, la gran festa de l'esport que transcorrerà per primera vegada sense aficionats i entre severes restriccions || Serà un acte més sobri que mai

Operaris japonesos ultimen els preparatius ahir als voltants de l’estadi nacional de Tòquio.

Operaris japonesos ultimen els preparatius ahir als voltants de l’estadi nacional de Tòquio.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 seran inaugurats oficialment avui a les 20.00 hores locals (13.00 hora espanyola). Un any més tard del previst a causa de la pandèmia de Covid-19, el Japó viurà la cerimònia de la gran festa esportiva mundial per primera vegada sense aficionats a les grades i entre severes restriccions.

Del poc que se sap de l’acte que servirà d’aperitiu per a gairebé 20 dies d’esport al més alt nivell, la qual cosa és segur, tal com estipula el Comitè Olímpic Internacional, és que Grècia serà el primer país a sortir a l’escenari, en homenatge al país que va veure nàixer els primers Jocs Olímpics, seguit dels atletes japonesos, al ser el Japó el país amfitrió.

La delegació espanyola desfilarà al lloc 88 amb Saúl Craviotto i Mireia Belmonte al capdavant

Anteriorment a aquest encarregat de les cerimònies van dimitir tres alts càrrecs

La resta de països i regions desfilarà en ordre alfabètic segons l’idioma japonès, com ja va ocórrer, amb el coreà en els Jocs de Pyeongchang (Corea del Sud) el 2018. La delegació espanyola saltarà a l’estadi al lloc 88 amb els abanderats catalans, la badalonina Mireia Belmonte i el lleidatà Saúl Craviotto.

Els organitzadors van deixar clar que serà una jornada sòbria com a mostra de respecte envers les víctimes de coronavirus. De fet, una part dels ciutadans nipons ha mostrat un gran rebuig que se segueixi endavant amb la cita olímpica en plena escalada de contagis al país.

Malgrat que no se saben els detalls, a banda de la desfilada de Nacions o el discurs del president del comitè organitzador dels Jocs, hi haurà una presentació que serà menys espectacular que altres anys, en els quals han participat nombrosos artistes en extensos programes carregats d’espectacles de llum, música i color.

El primer pas de la cerimònia inaugural d’uns Jocs sol ser el programa artístic, en el qual el país amfitrió fa un recorregut per la seua història, bandera i himne nacional inclosos.

Amb tot, l’organització ha decidit endurir els protocols per evitar al màxim els contactes entre delegacions a fi de provar de minimitzar els riscos de possibles contagis entre els esportistes que hi participin. Amb prou feines assistiran a la inauguració 10.000 convidats vip en un estadi que compta amb una capacitat per a 68.000 espectadors. També hi assistiran periodistes de tot el món que cobriran l’esdeveniment esportiu i representants governamentals internacionals. Entre la quinzena de mandataris confirmats es troben l’emperador nipó, Naruhito, que declararà inaugurats els Jocs; la primera dama nord-americana, Jill Biden; o el president de França, Emmanuel Macron.

L’Estadi Olímpic de Tòquio 2020, on tindran lloc les cerimònies d’inauguració i de clausura, no ha hagut de construir-se, ja que havia estat utilitzat com a estadi principal en els anteriors Jocs celebrats a la capital nipona el 1964, però s’ha remodelat per a la nova edició.

Serà també l’escenari on se celebraran les competicions d’atletisme i els partits de futbol, disciplina en la qual Espanya va debutar ahir amb un empat sense gols davant d’Egipte.

tracking