SEGRE

JOCS OLÍMPICS

Un membre de l'equip espanyol de ciclisme dona positiu per coronavirus

Un membre de l’equip espanyol de ciclisme dona positiu per coronavirus

Un senyal de prohibit el pas davant d’un cartell dels Jocs Olímpics.

Un senyal de prohibit el pas davant d’un cartell dels Jocs Olímpics.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un membre de l’equip espanyol de ciclisme, el massatgista Joseba Elguezabal, ha donat positiu per coronavirus en els Jocs Olímpics de Tòquio, ha confirmat aquest divendres el Comité Olímpico Español (COE).

"Davant de la notícia del positiu del massatgista de la selecció espanyola de ciclisme, Joseba Elguezabal, els membres del combinat nacional s’han sotmès a una PCR el resultat de la qual ha donat negatiu i podran competir demà augmentant les mesures de protecció sanitàries", va apuntar.

D’aquesta manera, el massatgista basc es converteix en el primer membre de la delegació espanyola en donar positiu a Tòquio. Tanmateix, no afectarà la participació espanyola en la prova de fons a la carretera on les mirades estan posades en Alejandro Valverde, que competirà amb Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Omar Fraile i Jesús Herrada.

Més tard, la Real Federación Española de Ciclisme (RFEC) confirmava també que el positiu no impediria de competir als esportistes espanyols. "El Comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio ha confirmat a la selecció espanyola de ciclisme que els seus esportistes podran prendre part en les proves en línia de carretera", va indicar la RFEC.

"Complint tots els protocols i instruccions dictaminades per part del Comitè organitzador i el Govern del Japó aquesta persona es troba en aïllament. A excepció del seleccionador nacional Pascual Momparler, que es considera contacte estret i haurà de sotmetre’s a noves proves el dia d’avui, la resta de membres del staff tècnic, així com tots els ciclistes, podran desenvolupar la seua activitat amb normalitat després d’haver donat negatiu en proves PCR realitzades el dia d’avui", va continuar.

tracking