Adriana Cerezo, de 17 anys, estrena el medaller d'Espanya al guanyar la plata en taekwondo

Adriana Cerezo, de 17 anys, estrena el medaller d'Espanya al guanyar la plata en taekwondo || Mireia Belmonte es classifica per a la final en els 400 estils

Paula Badosa va superar la primera ronda.

Paula Badosa va superar la primera ronda.EFE

La selecció espanyola masculina d’handbol va firmar ahir una treballada victòria davant d’Alemanya (27-28) en la seua estrena als Jocs, en un partit en el qual els de Jordi Ribera van millorar prestacions a la segona meitat i van haver d’esperar fins a l’últim segon per certificar el seu triomf.

Espanya, dobles campions d’Europa i bronze en el passat Mundial d’Egipte, van necessitar corregir les pèrdues inicials, que van afavorir que Alemanya portés la iniciativa durant la primera mitja hora fent mal des del pivot.

Badosa, Carreño, Davidovich i la parella Muguruza-Suárez guanyen els seus respectius partits

Ray Zapata va aconseguir la quarta millor nota i disputa la final de terra l’1 d’agost amb opcions de medalla

En hoquei masculí, Espanya va empatar amb la vigent campiona olímpica, Argentina (1-1)

Només amb el canvi al 6-0 en el tram final de la primera part i amb l’empenta final del lateral Alex Dujshebaev, amb dos gols vitals en els últims dos minuts, els de Jordi Ribera van poder endur-se la victòria, que van haver de patir davant d’un últim llançament alemany amb el temps complert que se’n va anar alt.

També va debutar la selecció espanyola femenina de waterpolo, actual campiona europea i subcampiona mundial. I ho va fer tal com estava previst, amb un triomf per golejada sobre el fluix equip de Sud-àfrica (4-29). El conjunt de Miki Oca, malgrat saber-se molt superior, va completar un partit seriós, sense relaxacions. Sud-àfrica res no va poder fer davant del vendaval que li va caure al damunt.

I finalment, la selecció d’hoquei herba va empatar davant de l’Argentina (1-1), la vigent campiona olímpica, en un partit en el qual va merèixer més però en què va pagar cara la falta de precisió a dalt.

Pel que respecta a la competició d’equips, avui juga la de waterpolo masculina davant de Sèrbia (11.20), la d’handbol femenina davant de Suècia (12.30) i la d’hoquei herba masculina davant de Nova Zelanda (13.45).

?

Una taekwondista de 17 anys, Adriana Cerezo Iglesias, la més jove de l’equip olímpic a Tòquio, va donar a Espanya la primera medalla dels Jocs, al guanyar la de plata en la categoria de fins a 49 quilos de la disciplina, l’endemà de la cerimònia inaugural.

Actuant sense complexos davant d’una figura consagrada, la madrilenya es va quedar a un sol punt (11-10) de la medalla d’or, que va ser per a l’actual número u del món i bronze a Rio 2016, la tailandesa Panipak Wongpattanakit.

La jove d’Alcalá de Henares ja és campiona d’Europa, i a Tòquio es va plantar en la final després de vèncer, pel camí, tota una llegenda com la xinesa Jingyu Wu.

“Venia a buscar la medalla d’or. Ahir vaig dir en una entrevista que no firmava el bronze i és veritat”, va dir en roda de premsa la subcampiona olímpica. Amb tan sols 17 anys, Cerezo va aconseguir una plata que bé va poder ser or, ja que a set segons del final del combat guanyava per 9-10. “Sempre hi ha un treball molt gran darrere, tothom ve molt preparat. Jo m’he sentit molt a gust, he gaudit de la vila olímpica, del campionat”, va apuntar.

“Llàstima que en els últims segons no s’ha pogut fer com ho teníem plantejat. Dins del que hi ha, estic molt contenta”, va afegir la madrilenya, que confia que sigui la primera de moltes per a la delegació espanyola. “No se m’ha fet complicada l’espera aquí perquè quan estàs competint estàs en tensió. He gaudit del procés del dia i no em puc queixar. Estic molt contenta per obrir la llauna i esperem que vinguin moltes medalles més”, va acabar.

Per la seua part, Mireia Belmonte es va ficar ahir a la final dels 400 estils, en la qual aquesta passada matinada lluitava per una medalla històrica. A més, Javier Pérez, en taewkondo, i Ana Isabel Pérez, en judo, són altres trumfos per al medaller.

La de Badalona acudia a la capital japonesa amb incògnites sobre el seu rendiment, però va aparcar els dubtes i es va guanyar el dret a lluitar per guanyar la seua cinquena medalla i igualar David Cal.

A banda de la quàdruple medallista, buscaran posar-se a les seues respectives finals Jessica Vall (100 braça) i Hugo González (100 esquena), triple medallista a l’últim Europeu. “Ha estat una sorpresa perquè aquest any no ha estat el millor”, va reconèixer Belmonte en declaracions a la Cadena Cope.

“Però jo crec que al final –en aquesta competició–, has de patir i donar-ho tot, la veritat és que no m’esperava aquest bon temps”, va explicar la badalonina, que va firmar la quarta millor marca..

Per la seua part, el gimnasta Ray Zapata disputarà l’1 d’agost la final olímpica de terra i amb moltes possibilitats de guanyar medalla després de firmar ahir la quarta millor nota.

En tenis, Pablo Carreño, Alejandro Davidovich i Paula Badosa van avançar en el quadre individual, mentre que Roberto Carballés i Pablo Andújar van ser eliminats, i Garbiñe Muguruza i Carla Suárez van debutar amb una victòria en dobles. Badosa va superar la francesa Kristina Mladenovic per 6-7 (4), 6-3 i 6-0.

El duo femení de rem en la categoria de doble sense timoner (W2) va passar a les les semifinals, que poden veure’s alterades per la proximitat d’un tifó. La parella formada per Aina Cid i Virginia Díaz va acabar darrere de Nova Zelanda i Dinamarca a la tercera mànega.

D’altra banda, l’equip de tenis taula va entrar en acció amb les victòries en primera ronda d’Álvaro Robles i María Xiao, i l’eliminació de Galia Dvorak. I, finalment, en bàdminton, on no competeix per lesió Carolina Marín, Clara Azurmendi va caure en la primera ronda davant la sud-coreana An Se-young (21-13 i 21-8).