Simone Biles lidera la gimnàstica artística i Rússia ho fa per equips

La nord-americana va cometre errors inusuals

Kevin Durant avança cap a cistella davant de Moustapha Fall i Thomas Heurtel.

Kevin Durant avança cap a cistella davant de Moustapha Fall i Thomas Heurtel.EFE

Per primera vegada en més d’una dècada, la selecció femenina dels Estats Units no lidera una competició de gimnàstica: Rússia la va avançar en la ronda classificatòria dels Jocs de Tòquio i va introduir a la final per equips de demà dimarts un matís d’incertesa amb què ningú comptava.

En la classificació individual, en canvi, Simone Biles encapçala la llista de les 24 millors que disputaran la final, amb 57,731 punts que, malgrat errors inusuals com una sortida del tapís a terra i una mala recepció en salt, van resultar ser més que els 57,399 de la brasilera Rebeca Andrade, esplèndida de principi a final.

Andrade va superar els 57,166 de la nord-americana Sunisa Lee, que al seu torn va derrotar Biles en el torneig classificatori dels Estats Units. Per equips, les russes amb Melnikova i Vladislava Urazova al capdavant, però també amb la valuosa aportació de Victoriia Listunova, campiona d’Europa amb només 15 anys (ara ja té 16), es van donar el plaer de posar-se davant dels Estats Units.

Per la seua part, el japonès Horigome Yuto es va convertir ahir en el primer campió olímpic de la història de l’skate, esport que s’estrena a Tòquio, al conquerir la medalla d’or en la modalitat de Street.

I l’austríaca Anna Kiesenhofer es va proclamar campiona olímpica de ciclisme en ruta, a l’imposar-se en solitari en la prova disputada sobre 137 km, al davant de la neerlandesa Annemiek van Vleuten i la italiana Elisa Longo, plata i bronze. L’espanyola Mavi García va acabar desena.