Reacció a temps en un tebi debut

Ricky Rubio lidera la selecció davant de Japó || Històrica actuació de Doncic, autor de 48 punts contra Argentina

Ricky Rubio va ser el jugador més destacat de la selecció espanyola davant de l’amfitriona Japó.EFE / KAI FÖSTERLING

La selecció masculina de bàsquet va superar ahir Japó (77-88) en l’inici del torneig olímpic, un duel en què els espanyols van dominar, es van adormir i van acabar reaccionant a temps.

Va ser un partit acordió, amb grans moments de joc i encert però també llacunes defensives que van donar ales als amfitrions. Sens dubte, la segona part és la que més haurà d’analitzar Sergio Scariolo.

Una derrota parcial de 49-40 que no va fer perillar la victòria, però que sí que podria fer efecte en el basket-average.

Hi va haver bon joc. També intercanvis ofensius i unes rotacions que van funcionar. Però el partit va deixar punts negatius a solucionar, com la desconnexió temporal en tots dos cèrcols i el fet de no saber doblegar, fins al final Japó, que es va animar davant d’un rival que va anar a menys.

Espanya es va desemmandrir a temps, va tornar a endollar-se i va sortir d’un estat de letargia que va fer que Japó, que va arribar a perdre de 24 punts, es posés a només 9 punts (66-77). El millor va ser Ricky Rubio (20 punts i 9 assistències), mentre que Pau Gasol va debutar en els seus cinquens Jocs amb 9 punts en tot just 13 minuts de joc.

Per la seua part, Eslovènia va derrotar Argentina (100-118) amb 48 punts de Doncic, la segona millor marca anotadora, darrere dels 55 punts del brasiler Oscar Schimdt a Seül 1988.